MEDIA

Κρέτσος: Δεν θα προχωρήσουμε σε προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι υπάρχουν δύο νέα δεδομένα: η ορκωμοσία του νέου εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πως θα πρέπει να περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα κινηθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
kretsos

Η κυβέρνηση θα κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση και είναι σε ένα δρόμο θετικών εξελίξεων δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος
Τόνισε πως τα σενάρια των εκλογών διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους που θέλουν να συντηρούν την ανασφάλεια.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι υπάρχουν δύο νέα δεδομένα … η ορκωμοσία του νέου εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πως θα πρέπει να περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα κινηθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης είπε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς.Είπε ότι πρώτος παράγοντας είναι η χωρητικότητα του φάσματος το οποίο όπως είπε δεν είναι απεριόριστο υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα χωράνε μόνο 6 κανάλια και ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός δεν θα αποκλείνει από τον αριθμό 4 υποστηρίζοντας πάντως ότι το φάσμα αντέχει περισσότερα κανάλια για standar definition.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι υπάρχει ένα προηγούμενο που απέδειξε –όπως είπε- ότι υπαρχουν σοβαροί επενδυτές που θέλουν να μπουν στο χώρο της τηλεόρασης.Σημείωσε πως ο Νίκος Παππάς δεν θα υπογράψει μια προσωρινή αδειοδότηση τονίζοντας ότι το ΕΣΡ στο πλάισιο του νόμου Παππά θα αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε ότι δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν συμμετέχουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν σημειώνοντας πως αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Ερωτηθείς εάν θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δώσει οι 4 υπερθεματιστές απάντησε πως λογικό είναι τα χρήματα να επιστραφούν και δήλωσε πως μέσα στο 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις ραδιοφωνικές άδειες.

Τέλος, ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μελετά διεθνή συστήματα μέτρησης .

Πηγή: Parapolitika.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΑΛΗΘΕΙΑ?????? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο…ΚΑΛ(Κ)ΟΓΡΙΤΣΑΣ

  ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ?

  ΘΑ τα ‘’μπαλώσει’’ όπως και με τον Καλογρίτσα?

  Tην ανάληψη της προεδρίας του ΚΠΕΕ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.
  Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή είπε πως η κίνηση αυτή έγινε σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και αναλαμβάνει την προεδρία του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
  Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ) ιδρύθηκε το 1975 και θεωρείται ένα σημαντικό think tank. Είναι το παλαιότερο ερευνητικό και επιμορφωτικό σωματείο στη χώρα και στόχος του είναι να προωθεί και να διαμορφώνει πολιτική σκέψη για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Βασίζεται στις αρχές της ατομικής ελευθερίας, ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους αυξημένων δυνατοτήτων και μίας κοινωνίας ευκαιριών για όλους.
  Ο κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν είναι ενεργός και πολιτικά απάντησε με την γνωστή ρήση των αρχαίων Ελλήνων πως ο πολίτης είναι συγχρόνως και πολιτικός.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.