ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΤΧΣ επιμένει σε παραίτηση του Διευθ. Συμβούλου της ΕΤΕ

Κρίσιμες αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το οποίο θα καθορίσει την επόμενη ημέρα της Εθνικής και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ταμείο θα επιμείνει σε παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη προκειμένου να μην προχωρήσει στην καρατόμησης της διοίκησης μέσω έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Η διοίκηση του ΤΧΣ φαίνεται ότι είναι ανυποχώρητη στο θέμα θεωρώντας απαράδεκτη την στάση του διευθύνοντος συμβούλου ο οποίος καταψήφισε την πρόταση του βασικού μετόχου για το ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ, ελέγχοντας πάνω από το 40% των μετοχών, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΤΕ. Μέχρι στιγμής ο κ. Φραγκιαδάκης δεν έχει αντιδράσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεντρική τράπεζα κατ’ αρχάς δεν είχε καμία αντίρρηση στην αρχική απόφαση του δ.σ. της ΕΤΕ, ωστόσο επιθυμεί να δοθεί γρήγορα λύση στο θέμα, αποφεύγοντας μια έκτακτη γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το ΤΧΣ ζήτησε την αναβολή του δ.σ. της ΕΤΕ το οποίο συνεδρίαζε για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου δ.σ. και την εκλογή προέδρου. Είχε προηγηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας η εκλογή του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου μέλους – υποψηφίου προέδρου αντίθετα στην εισήγηση του ΤΧΣ που είχε προτείνει τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

Αμέσως μετά τη συντριπτική εκλογή του κ. Θωμόπουλου, το ΤΧΣ αντέδρασε απειλώντας με έκτακτη γενική συνέλευση και καταψήφιση του νέου δ.σ., αντίδραση που όμως δεν εμπόδισε τη διοίκηση της Εθνικής να επιμείνει. Μάλιστα προχώρησε σε συνεδρίαση του δ.σ. για την εκλογή του κ. Θωμόπουλου εξέλιξη που εμποδίστηκε από το Ταμείο. Σημειώνεται ότι ορισμένα μέλη του δ.σ. της ΕΤΕ υποστηρίζουν ότι δεν είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας Θωμόπουλου συνιστά επιλογή ρήξης με το Ταμείο. Τέτοιας έντασης αντιπαράθεση και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο δεν έχει προηγούμενο στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση της Εθνικής την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του δ.σ. χωρίς να γίνει καμία αναφορά στην αντίδραση του ΤΧΣ και στην αναβολή του δ.σ. για τρεις εργάσιμες ημέρες κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΤΧΣ.

Η ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών των τραπεζών αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός του έτους. Κατά συνέπεια, οι εκκρεμότητες τόσο στην Εθνική όσο και στην Πειραιώς θα πρέπει να «κλείσουν» σε εξαιρετικά περιορισμένα χρονικά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.