ΚΟΣΜΟΣ

Λεπέν: «Τρίγωνο ειρήνης» εγώ, ο Πούτιν και ο Τραμπ

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριξε την Τετάρτη ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, θα σχηματιστεί μια τριάδα ηγετών –με τον Ντόναλντ Τραμπ των ΗΠΑ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας– που «θα ήταν καλή για την παγκόσμια ειρήνη».
lepen

Εγκαινιάζοντας τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της, μόλις δύο χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο, η Λεπέν δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «σταθμό στην πορεία προς τον τελικό προορισμό, στο τέρμα του δρόμου".

Η 48χρονη Λεπέν ήταν η μοναδική ηγέτιδα κόμματος στη Γαλλία η οποία στήριξε τον Τραμπ. Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί ότι σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit στη Βρετανία, θα μπορούσε να λάβει την ώθηση που χρειάζεται για να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα. Ένα παγκόσμιο κίνημα που απορρίπτει την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τον καταστροφικό υπερφιλελευθερισμό [...] την εξάλειψη των εθνικών κρατών, την εξαφάνιση των συνόρων. Οι δυνάμεις που εργάστηκαν σε αυτές τις διαφορετικές εκλογές είναι οι ιδέες, δυνάμεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και τη δική μου εκλογή ως προέδρου της Γαλλίας τον επόμενο Μάιο» είπε η Λεπέν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά αναμένεται να χάσει από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν στις προβλέψεις τους, τόσο στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, όσο και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα διαψεύσει και αυτή τους δημοσκόπους, η Λεπέν απάντησε: «Αυτό θα ήταν καλό για την παγκόσμια ειρήνη» και πρόσθεσε: «Με εμένα πρόεδρο, η Γαλλία θα είχε καλές σχέσεις με τη Ρωσία».

Η Λεπέν αποκάλυψε επίσης την επίσημη αφίσα της εκστρατείας της, που εικονίζει ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο με τις λέξεις «Μαρίν πρόεδρος» και το σύνθημα «Εξ ονόματος του λαού».

Στην αφίσα δεν αναγράφεται πουθενά το επώνυμό της, ούτε το κόμμα της, ούτε καν το λογότυπό του, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την εκλογική βάση της και να απομακρυνθεί από την κληρονομιά του πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.