ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επόμενες κινήσεις της Πειραιώς

Λεπτές ισορροπίες και χειρισμοί από ΝΔ για ΕΣΡ

Μετά την ψήφο ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην υποψηφιότητα Μορώνη, οι επόμενες κινήσεις της Πειραιώς...

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κερδίσει, κατά κράτος, την πολιτική και επικοινωνιακή μάχη για το ΕΣΡ. Ο νόμος Παππά κηρύχθηκε αντισυνταγματικός, όπως από την αρχή εκτιμούσε η Ν.Δ., ο διαγωνισμός τινάχθηκε στον αέρα, το κυβερνητικό αφήγημα έχει υποστεί κατάρρευση ενώ ο υπουργός Επικρατείας αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

Ωστόσο, τώρα πια η Ν.Δ. έχει μπει ίσως στην πιο κρίσιμη και λεπτή φάση χειρισμών.

Διότι ναι μεν το επιχείρημα ότι ο νόμος Παππά δεν αποσύρθηκε, αλλά απλώς ανεστάλη, που διατυπώθηκε χθες από τους γαλάζιους βουλευτές ισχύει, ωστόσο την ίδια στιγμή η θετική ψήφος από το Πασοκ και το Ποτάμι στην πρόταση συγκρότησης του ΕΣΡ υπό τον Ροδόλφο Μορώνη δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα.

Διότι, η αξιωματική αντιπολίτευση ναι μεν δεν μπορεί να υποχωρήσει από το αίτημά της για ακύρωση του νόμου Παππά, ή πάντως για μία ισχυρή πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ, από την άλλη όμως δεν μπορεί να επιμείνει, ες αεί, και στην άρνηση συγκρότησης του ΕΣΡ, παρά το γεγονός ότι οι τακτικισμοί της κυβέρνησης (πρόταση για Πολύδωρα, απόσυρση της και τελική υποψηφιότητα Μορώνη) δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά σοβαρή είναι η διαχείριση εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος χθες είχε και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μάλλον σε κλίμα βαρύ όπως δείχνει η επιλογή του να μην γίνουν δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, θεωρεί ότι το τηλεοπτικό πουλόβερ της κυβέρνησης έχει ξηλωθεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αν και βαρύτατα τραυματισμένη, επιμένει να διαμορφώσει το δικό της τοπίο στα ΜΜΕ.

Η επίθεση, συνεπώς, προς την κυβέρνηση για το θέμα του ΕΣΡ θα συνεχιστεί ενώ ειδική μεταχείριση θα έχει ο κ. Νίκος Παππάς, όχι μόνον για τα τηλεοπτικά αλλά, πλέον, και για τις προνομιακές σχέσεις και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον κύπριο δικηγόρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.