ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί

loukoumades-me-patata

Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 με 3 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια τού γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
10 φέτες καπνιστό τυρί ψιλοκομμένο ή 200 γρ. τριμμένο στο τρίφτη
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε για να κάνουμε πουρέ.
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τον πουρέ, το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη ρίχνοντας λίγο – λίγο χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε το μπόλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά την μία ώρα προσθέτουμε στη ζύμη το ζαμπόν και το τυρί ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε σκεπασμένα για μισή ώρα ακόμη.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Εάν θέλετε ν’ αποφύγετε το τηγάνισμα μπορείτε να τούς ψήσετε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου 20′.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.