ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Περιστέρι

Ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα από τις δυναμικές αντιδράσεις

Ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα εξαιτίας δυναμικών αντιδράσεων κατοίκων και οργανώσεων ενώ ένταση υπήρξε στο Περιστέρι.
ȅӓKύɊǭӕÊōԑٓǠĉLQԕщS Ӕ`ĉʁӔǑɁ ʁԁ ԙ͠ЋʼnӔǑɁӌٍ

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων  στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η διαδικασία για πλειστηριασμό. Ωστόσο η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα. Με ειδική άδεια άλλωστε γίνονται πλειστηριασμοί που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

sel

Ο πλειστηριασμός αφορούσε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο. Πάντως, έπειτα από διαπραγματεύσεις των συγκεντρωμένων (μετά από αντιδράσεις) με το συμβολαιογράφο κι αντεγκλήσεις δεν έγιναν πλειστηριασμοί.

sel-b

 

Να σημειωθεί ότι περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν  έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Νωρίτερα, την Τρίτη το απόγευμα προηγήθηκε εισβολή στο γραφείο του προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Πάτρα

Μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και μπλόκαραν και πάλι τους πλειστηριασμούς, καταφέρνοντας να μην πραγματοποιηθεί κανένας. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απέτρεψαν και πάλι τις δίκες.

Περιστέρι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, δεκάδες πολίτες από φορείς και οργανώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση, ενώ διακριτική παρουσία είχε η ΕΛΑΣ. Ωστόσο, η απουσία συμβολαιογράφου από τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό Α’κατοικίας, έδωσε παράταση στην αγωνία της οικογένειας από το Περιστέρι.

eir

Με πληροφορίες από seleo και the best

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.