ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Κωμωδία» για βλέποντες και μη

Η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Με αυτό το σκεπτικό το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να παρακολουθήσουν στις 5 Νοεμβρίου την παράσταση «Μαύρη Κωμωδία» του Πίτερ Σάφερ, στο Βασιλικό Θέατρο (ώρα 21:00) με είσοδο ελεύθερη.

Μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης, όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν μάσκα και να περιηγηθούν σε συγκεκριμένο χώρο, συνοδευόμενοι από άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, ώστε να βιώσουν τι σημαίνει να ζεις και να κινείσαι βασιζόμενος στις υπόλοιπες αισθήσεις σου και όχι μόνο στην όραση. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχει η δυνατότητα ακουστικής περιγραφής για άτομα με αναπηρία όρασης, η οποία θα γίνεται στον εξώστη του θεάτρου.

Η μετάφραση του έργου είναι της Μιμής Ντενίση, η σκηνοθετική επιμέλεια της Αννης Τσολακίδου και της Γιολάντας Μπαλαούρα, τα σκηνικά-κοστούμια των Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα- Ράνια Υφαντίδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Καίτη Γκέρτζα, Στέλλα Προσωτσιανιώτου, Γεωργία Κουλιάλη, Νατάσσα Μπρέντα, Φανή Τσικούρα, Μαρία Κλινάκη, Σωτήρης Μπουκοτσός και Γιάννης Μπούζας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.