ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων στο ΑΠΕ

Μίχαλος: Πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από το 2010

Τα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, είναι ότι εκφράζουμε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, την αγωνία, του κάθε εργαζόμενου αυτή τη στιγμή για αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. 
mixalos

Είναι πλέον αυτονόητο, προσθέτει, «ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε με αυτή τη φορολογική πολιτική, με αυτή την οικονομική πολιτική, που αντί να φέρνει νέες θέσεις εργασίας, δυστυχώς προσθέτει περισσότερους στις ουρές των ανέργων».

«Όταν μία χώρα έχει φτάσει πλέον να έχει το 24% επισήμως του πληθυσμού της, άνεργο, όταν αυτό το απόλυτο αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ συνεχίζεται και την τελευταία τριετία, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μίχαλος και καταλήγει:

«Άρα, η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει να αλλάξει ρότα χθες, έτσι ώστε να πάμε σε ένα μίγμα πολιτικής που τα επιμελητήρια, οι παραγωγικοί φορείς έχουν καταθέσει. Και πολύ σύντομα να πω ότι το τρίπτυχο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση είναι στην αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά ενίσχυση των εποπτικών μηχανισμών, με την σταθεροποίηση και αξιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, που αυτή τη στιγμή νοσεί εξαιτίας της έλλειψης πόρων που έχει, και πρέπει άμεσα με την αξιοπιστία και πάλι της οικονομίας, να επαναδραστηριοποιηθεί ο τραπεζικός τομέας, και βεβαίως πρέπει να υπάρξει από κοινού ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι άξονες που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.