ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Μήνυμα της Ιαπωνίας στον Τραμπ: Χρειάζεται εμπιστοσύνη

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι επιδιώκει την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Άμπε προσδίδει έμφαση στον στρατηγικό χαρακτήρα των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής άμυνας που ασκεί το Τόκιο, στην ευρύτερη ασιατική περιοχή.
abe

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών αναμένεται να γίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης με τον οποίο θα συναντηθεί ο Τραμπ, μετά την προεδρική εκλογή του.

“Η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ιαπωνία, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιαπωνικής διπλωματίας και της πολιτικής για την ασφάλεια. Μόνο με την προϋπόθεση της εμπιστοσύνης μπορεί μια συμμαχία να κρατηθεί ζωντανή,” δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός λίγο πριν από την αναχώρησή του από το Τόκιο, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων “Kyodo.”

Από την άλλη μεριά, οι λεπτομέρειες γύρω από τη συνάντηση παραμένουν ασαφείς, ενώ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από τη μεταβατική ομάδα διακυβέρνησης του Τραμπ, σχετικά με τη σημερινή συνάντηση.

Ένας από τους συμβούλους του Τραμπ δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι ο Τραμπ θα διαβεβαιώσει τον Άμπε για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, μετά το κλίμα αμφιβολίας που καλλιέργησαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και σε άλλες χώρες της ευρύτερης ασιατικής περιοχής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.