ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του

Μήνυση από τον άνθρωπο που η φωτογραφία του χρησιμοποιείται κατά του καπνίσματος

Ενας Ισπανός είδε ξαφνικά χωρίς να έχει δώσει την έγκριση του, να χρησιμοποιείται η φωτογραφία του από παλαιότερη χειρουργική επέμβαση στη ...μέση του στην οποία είχε υποβληθεί, να χρησιμοποιείται στην ευρωπαϊκή αντικαπνιστική καμπάνια για να αποθαρρύνειτους απανταχού καπνιστές
kapn2

Η αντικαπνιστική καμπάνια της Ε.Ε. έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στις τάξεις των καπνιστών που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αναγκάζονται να βλέπουν στα πακέτα που με ελεύθερη βούληση έχουν αγοράσει, τις επιπτώσεις του καπνίσματος.

Προκάλεσε όμως και την έντονη αντίδραση του κυρίου που απεικονίζεται στο κρεβάτι και δεν έχει υποστεί εγκεφαλικό, ούτε αναπηρία. Για την ακρίβεια μάλιστα στα 54 χρόνια ζωής του δεν έχει καπνίσει ποτέ!

Το περιστατικό συνέβη στη Γαλικία της Ισπανίας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Ο 54χρονος νοσηλευόταν εκεί για κάποιο πρόβλημα που είχε παρουσιάσει στη μέση του και κάποιος από το ιατρικό προσωπικό τον φωτογράφισε εν αγνοία του.

Μη καπνίζοντας μάλιστα δεν συνειδητοποίησε ότι «κοσμεί» τα ευρωπαϊκά πακέτα τσιγάρων παρά μόνο όταν ένας φίλος του αγόρασε ένα και τον είδε. Το μήνυμα στη συγκεκριμένη διαφήμιση ήταν «Fumar provoca embolias e invalidez», δηλαδή «το κάπνισμα προκαλεί εμβολές και αναπηρία».

Το πώς η φωτογραφία του από το νοσοκομείο βρέθηκε στα πακέτα τσιγάρων, άγνωστο!

kapn1

Πλέον, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγε ο 54χρονος άνδρας, ενώ απ’ το νοσοκομείο έγινε γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.