ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ομιλία στα Χανιά

Μητσοτάκης: Tα χειρότερα θα είναι μπροστά μας με αυτή την κυβέρνηση

Μιλώντας σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

«Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση» σχολίασε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο για συντριπτική ήττα της κυβέρνησης που είχε σκοπό να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή. Πρόσθεσε ότι «αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του».

Κάλεσε τον κ. Παππά «να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. «Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα» σημείωσε.

Για τον ανασχηματισμό έκανε λόγο για ανακύκλωση με τα ίδια φθαρμένα υλικά.

Ειδικότερα για την τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας διερωτήθηκε «πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις;».

Απάντηση του Μαξίμου

«Τις ad hominem καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη του τις επιστρέφουμε» απάντησαν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων».

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και όχι από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής» πρόσθεσαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.