ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μοσχάρι με ελιές και φρέσκια ρίγανη

mosxari-me-elies

Υλικά
Ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή νουά) σε μερίδες
30 γρ. αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. πάπρικα
10-12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
300ml ζωμό βοδινού ή έναν κύβο βοδινού σε αντίστοιχη ποσότητα χλιαρό νερό
2 κλωναράκια φρέσκα ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σκέυος που αντέχει και στο φούρνο
Κόβουμε το σκόρδο σε μακρόστενα κομματάκια και με ένα μυτερό μαχαιράκι γεμίζουμε τα κομμάτια κρέας.
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλεύρι και σοτάρουμε στην κατσαρόλα να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε σε ζεστό μέρος. Προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαραθούν.
Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, τον ζωμό,το κρασί και το αλάτι.
Έπειτα το βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα.

Πηγή : www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.