ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

Μοσκοβισί: Δικαιολογημένη η αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

Για δικαιολογημένη αισιοδοξία έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι χρειάζεται να υπάρξει ακόμα κάποια πρόοδος καθώς και ότι οι αναφορές που έχει για την πορεία των συζητήσεων στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι θετικές.
moskovisi

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV έκανε λόγο για «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση. Τόνισε ότι θα βρεθεί και ο ίδιος στην Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα έχει συναντήσεις σε αυτό το πλαίσιο.
«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» είπε ο Γάλλος επίτροπος τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη ξαναχτίζεται, «είμαστε στον σωστό δρόμο για την επιστροφή των επενδυτών» ανέφερε.
Επανέλαβε ότι εφόσον η κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της θα πρέπει και οι εταίροι να αναλάβουν τις δικές τους ως προς το ζήτημα του χρέους και εξέφρασε την ελπίδα για μία διεθνή συμφωνία έως το τέλος του έτους.
Απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και τόνισε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.