ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Tο μνημόνιο διαρκεί ως το 2018, μετά οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν»

Μοσκοβισί: Είπα στον Αλέξη να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας

Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, τόνισε ο Γάλλος επίτροπος - Για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε «το μνημόνιο διαρκεί ως το 2018, μετά οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν»
mosxovisi

Μήνυμα ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για το θέμα της Ελλάδας αν και η διαπραγμάτευση σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο έστειλε στη συνέντευξή τύπο που παραχωρεί αυτή την ώρα από την Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί. «Οι συζητήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «είμαι ο αισιόδοξος της παρέας, αλλά όχι ο αφελώς αισιόδοξος».

Αν και παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε όλα τα μέτρα» κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά για να καταλήξουμε σε συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Κάλεσε, επίσης, τους θεσμούς να καταλήξουν «και αυτό περιλαμβάνει και το ΔΝΤ» παρά τις διαφορές στις απόψεις του τονίζοντας ότι η τεχνική συμφωνία είναι η βάση για συμφωνία στο Eurogroup.

«Κάλεσα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν άλλη μία προσπάθεια να φθάσουμε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» είπε, επίσης, ο Γάλλος επίτροπος που δήλωσε κατά της λιτότητας ειδικά στην Ελλάδα. «Αλλά να είμαι σαφής, πρέπει να κάνει προσπάθειες για να υπάρξει ανάταξη στις ανισορροπίες που υπήρχαν. Προσπάθειες ναι, μεταρρυθμίσεις Ναι, λιτότητα όχι!» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι είναι «απαραίτητο και εφικτό» εντός τριών ημερών να υπάρξει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους τόνισε ότι «εφόσον εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους,συμπεριλαμβανομένου του χρέους πριν το τέλος του 2016. Έχουμε ένα μνημόνιο, πρέπει να εφαρμοστεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα λέγοντας ότι «το μνημόνιο διαρκεί ως το 2018, μετά οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν. Μέχρι το 2018 πάντως έχουμε έναν οδικό χάρτη, το μνημόνιο».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.