ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Δηλώσεις Μουζάλα για το προσφυγικό

mouzalas

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το προσφυγικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε πως αν καταπέσει η συμφωνία με την Τουρκία θα έρχονται 1.500 ως 4.000 μετανάστες την ημέρα στα νησιά.

«Η συμφωνία με την Τουρκία μας βοήθησε έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής τη χώρα μας από ένα αριθμό μεταναστών κοντά στις 150.000» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα όλους τους μετανάστες από τη Σάμο αλλά αυτό θα επέφερε ρήξη με την Τουρκία και στην πορεία θα είχαμε στη Σάμο και σε όλα τα νησιά από 1.500 ως 4.000 μετανάστες την η μέρα. Φέρνουμε μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά αυτό γίνεται σιγά-σιγά και όχι κραυγαλέα» είπε.

Παράλληλα αναφερόμενος στις τοπικές κοινωνίες είπε ότι με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν υιοθέτησαν θέση λαϊκίστικη που λέει να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά. «Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά δεν τους έβαλε η κυβέρνηση ,αν φύγουν έτσι θα επιστρέψουν πολλαπλάσια», ανέφερε.

Για τη Μόρια

«Εκφράζω την λύπη μου για το τραγικό χθεσινό γεγονός ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε», είπε αναφερόμενος στην τραγωδία με τους 2 νεκρούς στο hotspot της Μυτιλήνης. Πρόσθεσε μάλιστα «συνέβη στην Μόρια και αυτό μας επιβαρύνει μας κάνει να είμαστε πολύ πιο στεναχωρημένοι και λυπημένοι να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας. Απευθύνω έκκληση στους νησιώτες να βοηθήσουν ώστε να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους εκεί ,αυτό θα ήταν καλό και για τους νησιώτες και σιγά-σιγά αρχίζουμε τον απεγκλωβισμό αυτών που μπορούν να έρθουν στην ενδοχώρα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη συμφωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.