ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις

Την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της προσπάθειας για προώθηση μεταρρυθμίσεων και συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης, επανέλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Οικονομικών, στον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στη Λευκωσία.
anastasiadis

Ο κ. Ρέγκλιγκ βρίσκεται στην Κύπρο, όπου μίλησε για την ευρωπαϊκή οικονομία στο συνέδριο του Εκόνομιστ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη βγαίνει ενισχυμένη ύστερα από κάθε κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε μετά τη συνάντηση πως στον Ευρωπαίο επίσημο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η Κύπρος δεν θα διολισθήσει σε συνήθειες του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση του 2013.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Κύπρος αποκομίζει τα οφέλη από την τριετή προσαρμογή της οικονομίας της σύμφωνα με το μνημόνιο.

Είπε ότι υπάρχει πρόοδος σε πολλούς τομείς, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη επανέρχεται και η ανεργία μειώνεται.
Δήλωσε επίσης πως είναι αισιόδοξος ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί.

Επίσης είπε ότι υπάρχει δέσμευση από τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσουν με υπευθυνότητα αυτή την πολιτική και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η υγεία, ο δημόσιος τομέας, η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο κυπριακό, είπε ότι οι όροι εντολής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης δεν του επιτρέπουν να χρηματοδοτήσει μια λύση του κυπριακού.

Ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με αριθμούς για το κόστος της λύσης, προτού γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες ιδιαίτερα σε σχέση με το περιουσιακό.

Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση πως μακροπρόθεσμα οι οικονομικές προοπτικές από την επανένωση θα είναι τεράστιες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.