ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στο Συμβούλιο υπουργών

Ν. Παππάς: Υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής των οπτικοακουστικών μέσων

Υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων τάχθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο συμβούλιο των υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
pappas

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για την Πρόταση Αναθεώρησης της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, ο κ. Παππάς τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων, επισημαίνοντας τα εξής: Πρώτον, ότι η Ελλάδα έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της επέκτασης των ποσοστώσεων και στους καταλόγους υπηρεσιών video on demand, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης. Δεύτερον, η Ελλάδα είναι υπέρ της ενθάρρυνσης της δημιουργίας δυναμικών συμπράξεων μεταξύ ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει, ήδη, προβεί, μέσω της ΕΡΤ, σε συμφωνίες ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς παρόχους (όπως το γαλλικό TV5 κ.ά.).

Εξάλλου, σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τεθούν κανόνες στο έως τώρα αρρύθμιστο οπτικοακουστικό περιεχόμενο των διαδικτυακών υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων, ο κ. Παππάς επεσήμανε τη θετική στάση της Ελλάδας. Ο Έλληνας υπουργός καλωσόρισε την εισαγωγή ενιαίων κανόνων προστασίας ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο των παρόχων τηλεοπτικών και κατά παραγγελία υπηρεσιών, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.