ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποκλείεται ανοιχτή σύγκρουση στο εσωτερικό

Νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ζήτησε από τους υπουργούς του να δουλέψουν σκληρά και να… ξενυχτήσουν για να είναι η κυβέρνηση εντός των χρονοδιαγραμμάτων και να κλείσει η αξιολόγηση, στην αντιπολίτευση όμως δεν θεωρούν αρκούντως ικανή την κυβέρνηση ούτε με τη νέα της μορφή για κάτι τέτοιο.
fofi

Για «χρεοκοπημένη»κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου, που δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από τηνκρίση και τα μνημόνια, στα οποία η ίδια την επανέφερε, μιλούν στην ΧαριλάουΤρικούπη. Χαρακτηρίζουν τους κυβερνώντες ανίκανους να διαπραγματευτούν και κοινωνικάαπομονωμένους, καθώς ολοένα και πληθαίνουν τα κοινωνικά σύνολα που αντιδρούνστην κυβερνητική πολιτική. Εκτιμώντας ότι η μερική αλλαγή των προσώπων δεναρκεί για να αλλάξει την ουσία, ειδικά στον βαθμό που «ο κ.Τσίπρας δείχνει ναμην έχει καταλάβει την τραγική ήττα της καθεστωτικής πολιτικής τους στο θέμα τηςενημέρωσης», όπως λένε, στο ΠΑΣΟΚ επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση σεμία προσπάθεια μεταξύ άλλων να ξεχαστούν τα εσωκομματικά τους προβλήματα.

Προς …ανοιχτή σύγκρουση(;)

Στην πραγματικότητα, οιπαροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν πλέον μία ανοιχτή σύγκρουσημεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη δημόσιαδιαφωνία του τελευταίου επί της στάσης του κόμματος στην υπόθεση αδειών, κυρίως όμως μετά τις ‘προειδοποιητικές βολές’ του ότι θααντιδράσει, πιθανώς και αποχωρώντας από το κόμμα, σε περίπτωση που δρομολογηθείη συμπόρευση με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Στο παρασκήνιο,μάλιστα, εξελίσσεται ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ για το ποιος θα χρεωθεί τηνευθύνη μίας τέτοιας σύγκρουσης στον βαθμό που αυτή θα εκδηλωθεί.

Προς ώρας πάντως, ηαντιπαράθεση φαίνεται να εξαντλείται στην πορεία που θα ακολουθήσει ηΔημοκρατική Συμπαράταξη. Στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη η απόφαση υπέρτων ίσων αποστάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με τον ‘διμέτωπο αγώνα -όπως τονονομάζουν- καλά να κραττεί. Στο στρατόπεδο του Ευάγγελου Βενιζέλου, πάλι, τα ‘αντι-ΣΥΡΙΖΑ’αισθήματά του φαίνεται να επικρατούν σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί να τονκατηγορούν για «λοξές ματιές» προς τη ΝΔ. Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ φροντίζει να δηλώνει ‘παρών’ με κάθε ευκαιρία, ενώ ‘όχημα’ στην πορείατου αυτή αποτελεί πλέον και η ιστοσελίδα e-kyklos που έχει ιδρύσει και με εκδηλώσεις της οποίαςπεριοδεύει ανά την Ελλάδα και διατυπώνει τις απόψεις του…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 9:56 07/11/2016

    Ο κύριος, αν όχι ο ΜΟΝΟΣ λόγος, που ο ΒΒ δεν πάει ?ακόμα? στην Ν.Δ είναι :
    που το βλέπει χλωμό «να γίνει πρόεδρός». Το πάθος βλέπεις . . .
    Γιατί πολιτικές διαφορές = μηδέν .
    Ο μανειώδης πελατειακός στους ανέκαθεν πελατειακούς .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.