ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Νεφελούδης: Κλειδί η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

Την έναρξη της εφαρμογής όσων αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, για την ενίσχυση των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1

Κορυφαία χαρακτήρισε τη μάχη με τους θεσμούς για τα εργασιακά ο Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στην Πρωινή Ζωνη της ΕΡΤ. «Για εμάς είναι κλειδί η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας. Αναφορικά με αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο τόνισε ότι είναι δεδομένο πως πρέπει να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας εξήγησε ότι «είναι ξεχαρβαλωμένο το σύστημα της ευελιξίας στην αγορά εργασίας» ενώ οι θεσμοί προτείνουν διάφορα μέτρα χωρίς να γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα για παράδειγμα «για την αδήλωτη ή μισοδηλωμένη εργασία το ΔΝΤ δεν λέει τίποτα».

Τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά εργασίας είναι η κατοχύρωση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ταυτόχρονα ενίσχυση του ΣΕΠΕ για να ελέγχει αυτό το σύστημα εξήγησε ο Ανδ. Νεφελούδης. Επιπλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της μαύρης εργασίας θα είναι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα όπου θα εγγράφονται όλες οι επιχειρήσεις με όλα τα στοιχεία των εργασιακών σχέσεων σε σχέση με τον κάθε εργαζόμενο.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ο Ανδ. Νεφελούδης υποστήριξε ότι αυτές βρίσκονται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού. Ο συνδικαλιστικός νόμος προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών των συνδικαλιστών και ενημέρωσης των μελών τους, υπογράμμισε. Όμως για παράδειγμα δεν προβλέπεται από τον υπάρχοντα νόμο η χρήση του διαδικτύου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενδυναμωθεί η καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στο συνδικαλισμό.

Ξεκινά η εφαρμογή όσων αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Την έναρξη της εφαρμογής όσων αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, για την ενίσχυση των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε, τα αντισταθμιστικά θα δοθούν με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου, οι οποίες θα καταβληθούν στα τέλη του Νοεμβρίου. «Αυτός ο μήνας και ο επόμενος θα είναι καλοί μήνες για τους συνταξιούχους, υπό την έννοια ότι θα εφαρμοστούν τα αντισταθμιστικά που ψήφισε η Βουλή για την περικοπή του ΕΚΑΣ. Το σύστημα αρχίζει να ομαλοποιείται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.