ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: «Εποικοδομητικές οι συνομιλίες, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος» στο ελληνικό ζήτημα

ntaiselmploum-ean-o-suriza-efarmosei-tis-eksaggelies-tou-tha-ektroxiasei-ton-proupologismo

Σε ό,τι αφορά το χρέος, «το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου, όπου αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα»

Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ εξετάζουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και αλλαγές στις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg και εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο κ. Ντέισελμπλουμ δήλωσε ότι «αυτό που ακούω είναι πως οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές και σημειώνεται μεγάλη πρόοδος».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου, όπου αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Επεσήμανε επίσης πως «έχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για τον ρόλο του ΔΝΤ δήλωσε πως «αν -και όταν φυσικά- οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει».

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, υπενθύμισε ότι «θα πρέπει να ανεβούν και πράγματι ανεβαίνουν κάθε χρόνο και ο στόχος είναι 3,5%», ενώ πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε για πόσο είναι δυνατό να μείνουν σε αυτό το επίπεδο». «Μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο και αυτό ναι, είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση» διευκρίνισε ο κ. Ντέισελμπλουμ.

Πηγη : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.