Neo

Ο ΓΑΠ διαφωνεί με τον πάγο της ΕΕ στην Τουρκία

papandreou

Κάθετα ενάντια στο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας είναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παρά το γεγονός ότι συμμερίζεται τις δημοκρατικές ανησυχίες του Ευρωκοινοβουλίου.
Θεωρεί εξάλλου ότι το πάγωμα αυτό δεν θα ήταν λύση στα προβλήματα Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες στη γειτονική χώρα, αλλά αντίθετα προς όφελος της Δημοκρατίας στην Τουρκία και της ασφάλειας στην ΕΕ θα ήταν μια πιο αυστηρή διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά την τήρηση όλων των κριτηρίων που απαιτούνται για τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
«Μία Τουρκία αντιευρωπαϊκή, εσωστρεφής, εθνικιστική και αυταρχική, θα γίνει ένας ακόμα αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την Ευρώπη, την Ελλάδα, την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή», λένε στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για έναν κίνδυνο που θα πρέπει να αποφευχθεί, μέσα από την διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.
«Στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι κίνδυνο για την Δημοκρατία αποτελούν και οι απόψεις που ποτέ δεν υποστήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και της καλπάζουσας ακροδεξιάς εντός της ΕΕ, εγκαταλείποντας όσους παλεύουν εντός της Τουρκίας για περισσότερη Δημοκρατία», λένε. Και δεν έχουν άδικο…

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Φαίνεται ποιος είναι με τα συμφέροντά τον λαόν και όχι με τα συμφέροντά τον ολίγον.

 2. We Greeks and Greek-Americans, have been fascinated with the recent visit on to Acropolis of Athens of our outgoing president Obama’s this month .There, he delivered a speech to the
  Greek people about Democracy that will be remembered as his tribute to Democracy.
  An idea born some thousands of years before in that very same place!
  The majority of Greeks , I believe , are indebted to President Obama’s for his recognition of the spirit of Athens and its democracy then.
  I think this spirit , indeed , exists at all the times in Greece, and please ,
  my friends, let me Include to you a small example of the struggle to make it known .
  With regards ,
  Demosthenes Bogdis
  From Berkeley

  https://www.ted.com/talks/george_papandreou_imagine_a_european_democracy_without_borders?language=el#t-1190860

 3. Στα @@ μας

 4. Hlηλεκτρονικό γράμμα μου σε φίλες και φίλους του νέου και του παλαιού κόσμου περί Δημοκρατιας και Δικαιοσύνης όπως όπως την βλέπουν ορισμένοι σαν τον οπρόεδρο Ομπάμα και τον πρωην πρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου .
  Χθες , ημερα των εύχαρηστιών στην μεγάλη Δημοκρατική χώρα ήταν και ημερα εκτίμησης των Δημοκρατικών ελευθεριών και για μας τους ίδιους , μετανάστες !

  We Greeks and Greek-Americans, have been fascinated with the recent visit on to Acropolis of Athens of our outgoing president Obama’s this month .There, he delivered a speech to the
  Greek people about Democracy that will be remembered as his tribute to Democracy.
  An idea born some thousands of years before in that very same place!
  The majority of Greeks , I believe , are indebted to President Obama’s for his recognition of the spirit of Athens and its democracy then.
  I think this spirit , indeed , exists at all the times in Greece, and please ,
  my friends, let me Include to you a small example of the struggle to make it known .
  With regards ,
  Demosthenes Bogdis
  From Berkeley

  https://www.ted.com/talks/george_papandreou_imagine_a_european_democracy_without_borders?language=el#t-1190860

 5. freeman 13:53 25/11/2016

  ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο , ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑΧΙΣΤΑ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ με ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ τους Γκεμπελίσκους ΔημοσιοΤσάτσους των ΜΜΕ να ΣΕ ΑΚΟΎΣΟΥΝ -ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ !
  ΟΛΟΙ στην Ευρώπη κοιτάνε κοντόφθαλμα το βραχυπρόθεσμο εκλογικό κόστος λόγω της ανόδου του ευρωφασισμού , ως αποτέλεσμα του άφρονος -ασύδοτου καλπασμού και επικυριαρχίας των Ολιγαρχικών Οικονομικών Ελίτ , ΕΝΑΝΤΙ των Δημοκρατικά Εκλεγμένων Πολιτικών Ηγεσιών άρα και των ψηφοφόρων που τις εξέλεξαν . Οπως είπε ουσιαστικά και ο Ομπάμα η Παγκοσμιοποίση είναι το Ζητούμενο για τον 21 αιώνα αλλά θα πρέπει να γίνει ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που θα γράφουν ΟΧΙ ΜΟΝΟ οι Ελίτ-Επενδητές ΑΛΛΑ και οι Δημοκρατικά Εκλεγμένες Ηγεσίες , δηλαδή ΟΙ ΛΑΟΙ .
  ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ είναι πως ΕΜΕΙΣ θα είμαστε ΑΥΤΟΙ που θα υποστούμε την υστερία του ΙσλαμοΦΑΣΙΣΤΑ ΨΥΧΟΠΑΘΉ Σουλτάνου . ΑΥΤΟΙ θα ταμπουρωθούν στα Βόρεια Σύνορά μας και απλά θα μας στέλνουν ΕΥΡΩ για να χτίζουμε καταυλισμού ΠΑΝΤΟΥ και υποκριτικά θα μας καταδικάζουν ΚΑΙ για παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
  Θεωρώ πως η χρήση «λελογισμένης» αποτρεπτικής συμπεριφοράς μας ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ . ΑΛΛΟ Πρόσφυγες από την κόλαση του πολέμου , ΑΛΛΟ Οικονομικοί Μετανάστες .
  ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ , τόσο το » λελογισμένο» αποτρεπτικής συμπεριφοράς θα υποχωρεί .
  Πρέπει άμεσα να το Δούμε . Ο Φασισμός ΑΝΔΡΩΝΕΤΑΙ και σε μια ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΊΔΑ θα βρεθούμε στο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΔΙΛΗΜΑ : ή Φασιστική Κυβέρνηση και Γιουκοσλαβοποίηση βραχυ-μεσοπρόθεσμα ή ουσιαστικά Εμφύλιος λόγω Ολικής κατάρρευσης κρατικών δομών-ασφαλείας-βιοτικού επιπέδου ή Επίσημη Τουρκική Κυριαρχία στο Αιγαίο ,ΤΑΧΑ αντιΜεταναστευτική .
  Γιώργο ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ με ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΤΕΣ & ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .
  ΜΟΝΟ ΕΣΥ έχεις την ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ να τις εισηγηθείς .
  Αν ο Τραμπ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ τον έστω για μια 4ετία σχετικό Απομονωτισμό των ΗΠΑ , ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ , μετά από 100 χρόνια τα σύνορα στην περιοχή θα ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΊ ΝΑ ΞΑΝΑΟΡΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ , ΑΛΛΑ εμείς Ελευθέριο Βενιζέλο στην Βουλή ΔΕΝ έχουμε !
  ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ στην ΠΡΑΞΗ , την ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ , ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ , OTI και AN ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .

  • freeman 14:06 25/11/2016

   Στην «λελογισμένη» αποτρεπτική συμπεριφορά, εντάσσω και τον Φράχτη στον Εβρο που το 2010 ο ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Γ.Παπανδρέου, Αποφάσισε, Νομοθέτησε, Χρηματοδότησε, Ξεκίνησε να κατασκευάζει .

   • Θ.Τ. 14:39 25/11/2016

    Freeman , συμφωνώ και υπερθεματίζω. Ο ΓΑΠ είναι – με μία λέξη – ΚΑΙ σ΄αυτά Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Η Σ. Οι εθνικιστές, εθνοκάπηλοι, θεομπάιχτες, ρατσιστές και τα χειρότερα είναι το ίδιο Α Ν Τ Ι πατριώτες, όπως και οι απέναντι βουλιμικοί σουλτανίζοντες.

 6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):
  *********************************************
  Η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει δημιουργήσει ΑΜΕΤΡΗΤΑ προβλήματα στους Τούρκους πολιτικούς.
  Σε μια συζήτηση ο τότε πρόεδρος Οζάλ και προκειμένου να απαντήσει σε στρατιωτικές πηγές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν φοβόμαστε τους Τούρκους , απάντησε με νόημα:
  «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες.
  Αρνήθηκαν να μπούμε στην Ευρώπη. Κάθε μέτρο έχει και αντίμετρο. Αν μπορούν ας μας…σταματήσουν !
  Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς».
  2008: Συνελήφθησαν στην Ελλαδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.
  Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
  ΣΧΟΛΙΟ: Τι έκανε λοιπόν ο Σύριζα από την πρώτη στιγμή? Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε συζήτηση ‘’διευκόλυνε’’ την λαθρομετανάστευση, της οποίας ΓΝΩΡΙΖΕ τις συνέπειες. Σήμερα τι μας λέει? Ξέχασε ότι η(βαλτή?) συμπεριφορά του οδηγούσε και καθοδηγούσε και διευκόλυνε το παιχνίδι των τούρκων?
  Πότε ‘’ΑΝΟΙΞΑΝ΄΄ οι ,,,πύλες της Ελλάδας και ο καθένας μπορούσε Α-Ν-Ε-Τ-Α να μπεί στην πατρίδα μας από όποιο σημείο ήθελε?
  Που είναι τα σύνορά μας κ. Τσίπρα και ποιος τα φυλάει?
  Που είναι το κράτος και η πολιτεία να περιφρουρήσουν τα σύνορά μας ?
  Κύριε Τσίπρα, η πολιτική σου( οι εντολές που έπαιρνες?) οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή πραγματικότητα.
  Έγινες και ‘’ΕΣΥ’’ λαθρέμπορας μεταναστών με ότι μπορεί να συνεπάγεται τόσο η έννοια όσο και τα συνεπακόλουθα.
  Σήμερα , φιλάς εκεί που έφτυνες και μιμείσαι την ‘’πόρνη εν κλαυθμώ’’ που ανεβόα οικτίρμων…’’
  Η Παρουσία σου με την εκτέλεση των εντολών , οδηγεί την νεολαία μας στον αφανισμό και τη χώρα σε γενοκτονία.
  Ποτέ άλλοτε Έλληνας πολιτικός, δεν απεδείχθη τόσο ΨΕΥΤΗΣ , επικίνδυνος και ανίκανος και τόσο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.