ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μιχάλης Σάλλας στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας υπογράφτηκε την Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.
salas

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.
Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Δήλωση εμπιστοσύνης στη νέα προσπάθεια έκανε και ο ίδιος ο κ.Μιχάλης Σάλλας

Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 14:53 30/11/2016

    ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ Μιντιαρχών , ΑΦΟΥ Βούλιαξαν τις τραπεζές τους ΚΑΙ τις ΣΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ με ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΠΙ ΔΑΝΕΙΚΩΝ για 3 γενιές ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ,ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ με τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΒΓΆΛΕΙ ΕΚΤΌΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , τώρα . . . επενδύουν ως μεγαλομέτοχοι σε άλλα πιστωτικά κολόμπαρα .
    ΑΛΛΑΝΙΑΡΑ Θέμιδα. . . κάτσε αναπαυτικά και ΠΑΙΡΝΕ ΜΑΤΙ από την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΤΟΥΖΑ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.