ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες 24 ώρες

O τουρκικός στρατός έπληξε 71 στόχους του ΙΚ στη Συρία

Η Άγκυρα έπληξε 71 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός, ο οποίος εντείνει τα πλήγματά του εναντίον των τζιχαντιστών, μετά την τελευταία βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη νοτιοανατολική Τουρκία.
turkey army

Πέντε μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς καθώς και πέντε Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ένας Τούρκος στρατιώτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει ότι οι συμμαχικές δυνάμεις διεξήγαγαν στη συνέχεια πέντε ακόμη αεροπορικές επιδρομές, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν ακόμη οκτώ τζιχαντιστές.

Η Τουρκία υποστηρίζει μια ομάδα Σύρων Αράβων και Τουρκμάνων στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της Ασπίδα του Ευφράτη, χάρη στην οποία το ΙΚ έχει εκδιωχθεί από τα νότια σύνορα της χώρας.

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο Ντιγιάρμπακιρ, την Παρασκευή και προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.