ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγαίνουμε από κλαδί σε κλαδί…

Ο Τσίπρας έφυγε από την πραγματικότητα για …Κούβα

tsipras1

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Ποτάμι, με αφορμή την επιλογή του πρωθυπουργού να ταξιδέψει στην Κούβα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Φιντέλ Κάστρο, την ώρα που όλα τα μέτωπα της οικονομίας είναι ανοιχτά στην χώρα μας.
«Παιδικά όνειρα είναι αυτά. Δεν αλλάζουν εύκολα. Δεν θα με ένοιαζε αν πήγαινε ο Πρωθυπουργός στην Κούβα ή όπου έπρεπε να αποτίσει φόρο τιμής. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτό συνδυάζεται με απουσία από την πραγματικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, τα οποία είναι πλέον πολύ έντονα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι σήμερα ζούμε ξανά μέρες που είχαμε ζήσει το 2015, με την κυβέρνηση αντί να έχει προετοιμαστεί για μια σκληρή διαπραγμάτευση και για τη δεύτερη αξιολόγηση, να φτάνει τώρα στο παρά πέντε και τον ίδιο να προβλέπει μεγάλες υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. «Θα χτυπήσουν νταούλια, όχι για να πάμε μπροστά αλλά για να πάμε προς τα πίσω», είπε, μιλώντας στο «Ράδιο Παλμός 99.5 Ρόδος», παραπέμποντας στην αλήστου μνήμης προεκλογική φράση του Αλέξη Τσίπρα περί …νταουλιών που θα έπαιζε η κυβέρνησή του και θα ‘χόρευαν’ οι αγορές. «Έτσι όμως λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πάρουν τις αποφάσεις στο σωστό χρόνο και να διαπραγματευτούν το καλύτερο για τη χώρα, φτάνουν στα σχοινιά και τότε δέχονται ακόμη πιο άσχημα χτυπήματα», είπε.
Ερωτηθείς δε, για τις συνέπειες της καθυστερημένης συμφωνίας, θύμισε ότι το 2015 το κόμμα του δέχθηκε σκληρή κριτική για την προτροπή του προς την κυβέρνηση να φέρει επιτέλους συμφωνία. «Μας λέγανε ότι εμείς ζητούσαμε μια συμφωνία ενώ αυτοί μπορούσαν να φέρουν χρυσό, λιβάνι και σμύρνα στη χώρα. Είδαμε τι φέρανε. Η καθυστέρηση της συμφωνίας, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς παρατηρητές είναι ότι χάσαμε κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ», είπε, θυμίζοντας τι ακολούθησε, με την επιβολή capital control, την περαιτέρω διάλυση της μεσαίας τάξης και την καταστροφή πολλών οικογενειών.
Όσο για το τι συμβαίνει τώρα, «η Ελλάδα πηγαίνει από κλαδί σε κλαδί», είπε. «Αντί να προσπαθήσουμε να πάμε από κορμό σε κορμό, αυτό που κάνουμε είναι ότι πιανόμαστε από το επόμενο κλαδί», συνέχισε, προσθέτοντας πως πολλές φορές και το επόμενο κλαδί, μπορεί να είναι το ίδιο ψεύτικο, το ίδιο παλιό, το ίδιο φθαρμένο, το ίδιο σάπιο, το ίδιο αδύναμο, και αφήνοντας τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.