ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους κεντροαριστερούς στοχεύει και πάλι το ΠΑΣΟΚ

Όχι άλλος πόλεμος μεταξύ μας

«Όχι άλλος διχασμός». Με αυτό το σύνθημα κατέβηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης η Φώφη Γεννηματά, που αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι προσπαθούν να στήσουν αυτό το τεχνητό δίπολο, κάλεσε τους πολίτες να χτίσουν ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Είναι η Παράταξη που κάθε φορά που κυβέρνησε κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό λαό και αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ είναι να ενώσουμε τη διχασμένη Ελλάδα, όχι άλλος πόλεμος μεταξύ μας, όχι άλλη πόλωση, όχι άλλος διχασμός», είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για αλλαγή των συσχετισμών που θα επιτρέπει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να επιβάλει την Εθνική Γραμμή. «Η Παράταξη μόνο θα κερδίζει από εδώ και περά και μαζί της και η Ελλάδα», είπε, τονίζοντας την ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση. Κάλεσε μάλιστα τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, πιστεύουν ότι μόνη μία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να καταφέρει να οδηγήσει την χώρα εκτός μνημονίων, πολλώ δε μάλλον δεν μπορεί η παρούσα κυβέρνηση. Ειδικά για την τελευταία, μάλιστα, παρατηρούν …μετάλλαξή της από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τα τελευταία δείγματα της πολιτικής της. Σε ακριβώς αυτή την ‘μετάλλαξη’ απέδωσε τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων και την παράδοση της Παιδείας στον ‘εθνολαϊκισμό’ των ΑΝΕΛ, όπως είπε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, προσθέτοντας πως «ούτε η χώρα τους αντέχει, ούτε καν τα ίδια τα στελέχη τους και φεύγουν τρέχοντας ο ένας μετά τον άλλον».
Για τεράστιο κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μίλησε από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου, κάνοντας λόγο για 86 δις ευρώ, με φοροκαταιγίδα, σοβαρό κίνδυνο για Grexit, capital controls, τρίτο μνημόνιο και μόνιμη επιτροπεία της χώρας. Για αυτό και ζήτησε αλλαγή πολιτικής, με άλλη κυβέρνηση που θα προκύψει από τη συναίνεση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.