ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το Data Center του Ομίλου Coca-Cola HBC για 28 χώρες από τον Όμιλο ΟΤΕ

- Επένδυση €43 εκατ. από την Coca-Cola HBC για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα ΙCT στη χώρα - Εξυπηρετεί 24/7 επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής 36.000 εργαζομένων και 18,5 εκατ. παραγγελίες ετησίως - Παραδόθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς διακοπή της επιχειρησιακής λειτουργία - Παγκόσμια διάκριση στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2016 μέσω του ΣΕΠΕ

Ένα υπερσύγχρονο Data Center, ένα από τα μεγαλύτερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, απέκτησε ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic Bottling Company (Coca-Cola HBC) για τις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Το μεγάλο και σύνθετο έργο, μια επένδυση της Coca-Cola HBC ύψους 43 εκατ. ευρώ, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ με απόλυτη επιτυχία, εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Το έργο εκπροσώπησε τη χώρα μέσω του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στα διεθνή βραβεία Πληροφορικής, WITSA Global ICT Excellence Awards 2016, απoσπώντας παγκόσμια διάκριση.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 με τη μεταφορά των συστημάτων σε υποδομές του Ομίλου ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν επιχειρησιακές εφαρμογές, όπως ERP και CRM, καθώς και βάσεων δεδομένων. Η πλήρης μετάβαση ολοκληρώθηκε σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, χωρίς καμία διακοπή στην επιχειρησιακή λειτουργία της Coca-Cola HBC, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω του εξειδικευμένου του προσωπικού, θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση, τη λειτουργία και την υποστήριξη για τα επόμενα 5 χρόνια.

omilos-ote-coca-cola-hbc-data-center-2016-1

Για τη λειτουργία του νέου Data Center εγκαταστάθηκαν περισσότεροι από 500 servers εφαρμογών και βάσεων δεδομένων σε περισσότερους από 70 φυσικούς servers, με αποθηκευτικό χώρο 600TB, οι οποίοι θα εξυπηρετούν, 24 ώρες το 24ωρο, ολόκληρο το χρόνο, το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και των λειτουργιών του Ομίλου Coca-Cola HBC σε 28 χώρες. Συγκεκριμένα θα εξυπηρετούνται λειτουργίες όπως το Customer Relationship Management (CRM), το Call Center και άλλες, με σημαντικότερη το Enterprise Resource Planning (ERP), καθώς η Coca-Cola HBC δέχεται περισσότερες από 18,5 εκατομμύρια παραγγελίες ετησίως.

Για το υπερσύγχρονο Data Center του Ομίλου Coca-Cola HBC ο IT Operations Director του Ομίλου, κ. Galip Onar σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης στην Ελλάδα, η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον Όμιλό μας και αναδεικνύει τις προοπτικές της χώρας. Σήμερα, φιλοξενούνται στην Ελλάδα μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες της Coca-Cola HBC, οι οποίες υποστηρίζονται πλέον από ένα από τα μεγαλύτερα Data Centers της Ευρώπης».

Ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, δήλωσε: «Η δημιουργία του data center του Ομίλου Coca-Cola HBC ήταν ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο Πληροφορικής. Η επιτυχής ολοκλήρωσή του εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία διακοπή στην επιχειρησιακή λειτουργία της Coca-Cola HBC, αποδεικνύει ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία να υλοποιεί μεγάλα έργα ICT, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Διεθνής αναγνώριση στα βραβεία WITSA Global ICT Excellence Awards

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ και τον Όμιλο Coca-Cola HBC, ανέλαβε τη δημιουργία του φακέλου υποψηφιότητας του έργου, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2016. Τα βραβεία διοργανώνονται κάθε 2 χρόνια από τη World Information Technology and Services Alliance (WITSA) και το World Congress on Information Technology (WCIT) και έχουν ως στόχο να τιμήσουν τους οργανισμούς που έχουν επιδείξει κάποιο εξαιρετικό επίτευγμα στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών προς όφελος της κοινωνίας, του Δημοσίου, κάποιας επιχείρησης, ή και ιδιώτη. Το υπερσύγχρονο Data Center, που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ για την Coca-Cola HBC, ήταν υποψήφιο στην κατηγορία των Μεγάλων Ιδιωτικών Έργων (Private Sector Excellence Award), και έλαβε τιμητική διάκριση (Merit Award) για λογαριασμό της χώρας.

Προτεινόμενα tags: ομιλος οτε, οτε, τηλεπικοινωνιες, coca-cola τρία έψιλον, coca-cola hbc, data center

Σχετικά με την Coca-Cola HBC
Η Coca-Cola HBC είναι κορυφαίος εμφιαλωτής προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Έχει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη, δραστηριοποιούμενη σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περίπου 594 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Coca-Cola HBC προσφέρει μεγάλη ποικιλία κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ. Η Coca-Cola HBC είναι δεσμευμένη να προάγει την αειφόρο ανάπτυξη προκειμένου να δημιουργεί αξία τόσο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες όσο και για την κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα προσφέρει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, προάγει περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, διεξάγει τις εμπορικές της δραστηριότητες με τρόπους, που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον και συμβάλλει στη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών. Η Coca-Cola HBC είναι πρώτη δύναμη στη βιομηχανία των αναψυκτικών στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και τους ευρωπαϊκούς δείκτες και εντάσσεται και στο δείκτη FTSE4Good.

Οι μετοχές της Coca-Cola HBC είναι εισηγμένες στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH) και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση http://www.coca-colahellenic.com

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον
Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman. Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr

Σχετικά με τον Όμιλο ΟΤΕ
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Παράλληλα με τις κύριες τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία πέντε χρόνια. Για την τετραετία 2016-2019 υλοποιεί επενδύσεις ύψους €1,3 δισ., κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς.
O Όμιλος OTE, μέσα από την έντονη δραστηριοποίηση του στον τομέα του IT Integration και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων ICT έργων, αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν σύγχρονες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.