ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλλάζει η στάση των ξένων για την οικονομία»

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε ζωντανά

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
tsiprasvouli

Η επίσκεψη Ομπάμα αποτέλεσε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης της χώρας και της κυβέρνησης και των προσπαθειών που έχουμε καταβάλλει και καταβάλλουμε για να βγάλουμε την χώρα απο την κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι ταυτόχρονα η επίσκεψη Ομπάμα έστειλε και ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε μια εποχή που η άνοδος της ακροδεξιάς είναι απειλητική.

Επισήμανε ότι η ίδια επίσκεψη έστειλε, ακόμα το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι χώρα προς αποφυγή όπως ήταν την καταστροφική πενταετία 2010-2014.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η χώρα θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων «που έχουν διατυπώσει με περισσότερη σαφήνεια από ποτέ άλλοτε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει στην ώρα της».

Κατά τον κ. Τσίπρα «δημιουργείται ένα πολιτικό μομέντουμ, ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνουν άμεσα τα αποφασιστικά βήματα για να βγούμε από την κρίση και να απαλλαγούμε από την επιτροπεία».

Επέμεινε ότι είναι «ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο η διαπραγμάτευση να λήξει σύντομα ώστε στο Γιούρογρκουπ της 5ης Δεκέμβρη να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική συμφωνία ώστε να ληφθούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα από τώρα μέχρι το 2018 και τα μακροπρόθεσμα από το '18 και μετά ώστε ταυτόχρονα να συζητήσουμε τα μέτρα για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

 

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 19:27 23/11/2016

  Ενα μέρος των ξένων – όχι βέβαια ο Σόιμπλε – ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και η αφαίμαξη της φορολογικής αγελάδας εδώ δεν μας ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ( bail out, δραχμή κ.λπ. grexit ). Ο Τσίπρας έκανε την πελατειακά άρρωστη Ελλάδα περίγελο του Σόιμπλε . ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ γιά χτύπημα των πελατειακών , μεταρρυθμίσεις, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, δίκαιη λιτότητα, παραγωγική ανάπτυξη, κράτος προνοίας και δικαίου Τ Ω Ρ Α .

 2. «Βιώσιμο» το χρέος μέχρι το 2022, λόγω Γιώργου Παπανδρέου, φυσικά.
  =========================================================
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  -Αλήθεια ποιος πρωθυπουργός κατάφερε όλα αυτά τα ‘’θαύματα’’ για την περίοδο και τις συνθήκες της εποχής 2010?
  Φυσικά ο αφανής ήρωας, ο αθόρυβος αλλά εργατικός και παγκόσμια αποδεκτός Γιώργος Παπανδρέου.
  -Μήπως ‘’ακούσατε’’ κάποιο… πολιτικό, κάποιο…δημοσιογράφο να τα αναφέρει και να ενημερώνει τον κόσμο ΠΩΣ!!! γλιτώσαμε από την χρεοκοπία?

  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του «Ecomomist» (διοργανωτής του φόρουμ), ο Γ. Σταθάκης, αναφερόμενος στη διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους τόνισε:
  «Το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022,μετά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, αλλά μία μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους μετά από το 2022 απαιτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων, που επίσης περιλαμβάνεται στην άμεση ατζέντα».
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  «Η βασική ιδέα είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσιονομικών και άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων και να επιτραπεί χώρος για το άλλο μέρος της συμφωνίας, που σχετίζεται με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.