ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική για την επομένη των εκλογών η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ορατή η πιθανότητα τέταρτου μνημονίου

Ορατή θεωρεί την πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που αποδίδει τη συζήτηση για νέα μέτρα στην ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης.
gennimata

«Δεν ξέρω πώς θα το βαφτίσουν στην πορεία, εάν θα το πουν μνημόνιο ή αν θα δώσουν μία άλλη ονομασία, γιατί στο μόνο που αποδείχθηκαν καλοί είναι στα βαφτίσια και στην προπαγάνδα», είπε σε συνέντευξή της στον Real FM.

Θυμίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πολλάκις χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί επιπλέον με εμμονές και με ιδεοληψίες. Όσο για το χρέος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ακόμα, πέραν από υποσχέσεις και οδικούς χάρτες, την ώρα που η πιθανότητα νέου μνημονίου είναι πλέον ορατή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τα όσα γράφονται για τις συζητήσει της κυβέρνησης με το ΔΝΤ για το τέταρτο μνημόνιο, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι οι θυσίες του λαού στον βωμό των επικοινωνιακών αναγκών ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού».

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν ‘πολιτικές εξελίξεις’ και διεκδικούν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την ίδια την Φώφη Γεννηματάνα υποστηρίζει ότι η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα των εκλογών για τον τρόπο που θα κυβερνηθεί ο τόπος. «Όσο περισσότερο ενισχύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη ως ένας αυτόνομος πόλος, τόσο περισσότερο μπορούμε να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και άρα να επιβάλλουμε την εθνική γραμμή που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι τα δύο πρώτα κόμματα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην χώρα και ζητώντας παράλληλα να ξαναγίνει η κεντροαριστερά ρεύμα πλειοψηφίας, δίνοντας νέα εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.