ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Όσα δεν ξέραμε για τον Κάστρο: Είχε κάνει σεξ με 35.000 γυναίκες και έκανε το πρώτο του πούρο στα 14!

castro

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο, σύμβολο της αντίστασης στις ΗΠΑ και του Κομμουνισμού, σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς εποχής για την Κούβα, την οποία κυβέρνησε με πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα αψηφώντας 11 Αμερικανούς προέδρους. Το 2006 παρέδωσε την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ.

Σύμβολο των ελπίδων του Τρίτου Κόσμου και των απελευθερωτικών κινημάτων στην αρχή της επανάστασής του το 1959, ο «Barbudo» (γενειοφόρος) με την πράσινη στρατιωτική στολή στο χρώμα της ελιάς μετατράπηκε ωστόσο σιγά σιγά σε έναν αυταρχικό και δογματικό ηγέτη, αρνούμενος κάθε φιλελευθεροποίηση και εμποδίζοντας κάθε αντιπολίτευση.

Το περιοδικό «GQ» παραθέτει μερικά άγνωστα γεγονότα της προσωπικής ζωής του αμφιλεγόμενου ηγέτη που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 90 ετών.

1) Έκανε το πρώτο του πούρο στα 14 και έκοψε το τσιγάρο πολλά χρόνια πριν: «Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που μου έδωσε το πρώτο μου πούρο. Πρέπει να ήμουν γύρω στα 14-15. Έκανα το πρώτο μου πούρο χωρίς να ξέρω πώς γίνεται. Ευτυχώς δεν εισέπνευσα όλο τον καπνό» είχε πει ο ίδιος ενώ όσον αφορά στην απόφασή του να κόψει το κάπνισμα είχε δηλώσει το 1985: «Κάπνισα πάρα πολύ στη ζωή μου. Μέχρι που μια μέρα αποφάσισα να το σταματήσω. Κανείς δεν με ανάγκασε. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα εδώ και πολύ καιρό ότι μια τελευταία θυσία που πρέπει να κάνω για την υγεία του κουβανικού λαού είναι να σταματήσω το κάπνισμα. Δεν νομίζω ότι θα χάσω κάτι».

2) Ο δικτάτορας είχε έντονη σεξουαλική ζωή: «Είναι ο άντρας με τις 35.000 γυναίκες» έγραψε η New York Post το 2008 για τον ηγέτη της Κούβας. Η «New York Post» είχε γράψει ότι ο Φιντέλ Κάστρο έκανε σεξ με τουλάχιστον δύο γυναίκες την ημέρα. Στο μεσημεριανό, το πρωινό και κάποιες φορές και στο πρωινό. Μάλιστα το 2008 δημοσιογράφος του Vanity Fair είχε πει ότι στον ηγέτη άρεσε πολύ να φλερτάρει ενώ οι λόγοι του είχαν συχνά-πυκνά πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα.

3) Είχαν γίνει εναντίον του τουλάχιστον 600 απόπειρες δολοφονίας: Αυτός ήταν και ο λόγος που πάντα είχε μαζί του όπλο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες απόπειρες είχαν γίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μάλιστα κάποιες είχαν φτάσει πολύ κοντά στο στόχο τους, τον ίδιο δηλαδή.

4) Μεγάλος θαυμαστής του μπέιζμπολ έπαιζε από τότε που ήταν παιδί.

5) Ήταν πάρα πολύ πλούσιος: Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια παρόλο που ο ίδιος έλεγε ότι δεν «έχει ούτε ένα σεντ».

6) Σεβόταν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Κένεντι: Ο ίδιος είχε δηλώσει δεκαετίες μετά τον θάνατο του Αμερικανού Προέδρου ότι ήταν «ένα ευφυής άνθρωπος, μερικές φορές λαμπρός και γενναίος. Αν ζούσε είναι πιθανόν οι σχέσεις Κούβας - Αμερικής να είχαν βελτιωθεί».

7) Έγραφε προσωπικά ο ίδιος όλους τους λόγους του: Όπως ο ίδιος είχε πει κάθε φορά που ανέθετε σε κάποιον άλλο να γράψει την ομιλία του, το αποτέλεσμα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Πηγη : www.protothema.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν ειμαι σε θέση ουτε σε διάθεση να καταμετρήσω τα πηδήματα του Commandante
  Φιδέλ.
  Εκείνο που με εντυπωσίασε ηταν η προφητεία του σε αςχετο χρόνο, οτι οι σχέσεις της Κούβάς με τις ΗΠΑ θα βελτιωθούνν σε μεγάλο βαθμό,οταν ενας Αφροαμερικανός θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οικο και ενας Λατινοαμερικανός στην Αγία Έδρα στο Βατικανό ,
  Έπεσε διάνα !

 2. Λέτε κάτι μαλ@κίες ρε παιδιά που δεν αντέχουν σε κανέναν έλεγχο λογικής. Για να πάει ο Φιντέλ με 35000 γυναίκες, έπρεπε επί 60 χρόνια να πηγαίνει με.μία δύο γυναίκες την ημέρα, ανεξαρτήτως είχε δεν είχε υποχρεώσεις η ας πούμε.θέματα υγείας. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός ούτε επαναστάτης ήταν, ούτε κυβερνούσε. Απλώς πηδούσε..
  Κι αν ήταν έτσι, πώς πρόλαβε να κάνει τα εννιακόσια τόσα μύρια περιουσίας που του καταμαρτυρεί άλλο ρεπορτάζ;
  Εντάξει, ούτε εμφορείστε από ιδέες που γαλούχησαν γενιές και γενιές, ούτε τρέχει τίποτε που μιλάτε έτσι άκριτα για τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη. Αλλά λίγη λογική δεν βλάφτει….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.