ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει ευθύνες»

Π. Γκούτης: Η Χρυσή Αυγή είχε τάγμα εφόδου - θανάτου

Για τάγμα εφόδου-θανάτου και ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής μίλησε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Γκούτης, μέλος του ΚΚΕ που εξετάστηκε για την επίθεση στο Πέραμα ενώ έκαναν αφισοκόλληση για το επικείμενο φεστιβάλ του κόμματος τους.
ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ  ÄÉÊÇ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ

Ο μάρτυρας καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε χαρακτηριστικά ότι ο Παύλος Φύσσας δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε στους δικαστές ο ίδιος  και οι σύντροφοι τους πρόλαβαν να αμυνθούν, να προστατευθούν πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, όμως λίγες ημέρες μετά :“ Ο Παύλος Φύσσας που και σε αυτόν επιτέθηκαν Τάγματα εφόδου δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς..”

Ο κ. Γκούτης ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα καθώς ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα ώστε να ολοκληρώσει την κατάθεση του κάτι που πιθανότατα θα γίνει την Δευτέρα.

Όπως κατέθεσε ο κ. Γκούτης οι επιτιθέμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και «χτυπούσαν σε κεφάλια.. λυσσωδώς».

Αναφερόμενος στην στάση της Αστυνομίας ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επίθεση παρακολουθούσαν αμέτοχοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ , οι οποίοι πήγαν στο σημείο αμέσως μόλις αποχώρησε το τάγμα εφόδου : “τους είπαμε “γιατί δεν κάνατε κάτι;” και μας λένε “και τι να κάνουμε; να βγάλουμε πιστόλι και να πυροβολήσουμε;” πήγα να τσακωθώ μαζί τους. Θα μπορούσαν έστω να είχαν πάρει τα νούμερα των οχημάτων των δραστών”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας ο κ. Γκούτης υποστήριξε πως η επίθεση που δέχθηκαν ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.