ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταση

Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Αποχώρησε η Έδρα

Με επεισοδιακό τρόπο έπεσε για σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε οριστικά τη σημερινή συνεδρίαση, όταν κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα Σωτ.Πουλικόγιαννη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής προκλήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Για την Πέμπτη διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, ύστερα από ένταση που προκλήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Αφορμή για την ένταση ήταν η ερώτηση προς τον μάρτυρα, από τον δικηγόρο του ΠΑΜΕ «εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα, ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα» (σ.σ. εννοούσε την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της ΧΑ που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία). Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η Έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να ακολουθήσει πανδαιμόνιο μεταξύ των δύο πλευρών του ακροατηρίου, που ξεκίνησαν όρθιοι ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΕΑΜ- ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και «Φουντούλης -Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι μεν, για να ακολουθήσουν οι δε με το σύνθημα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή».

Ήταν τέτοια η ένταση, που ο γραμματέας της έδρας επανήλθε στη δικαστική αίθουσα και ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών και οι αντιφασίστες από την είσοδο που μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα οι κατηγορούμενοι.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη εμπλοκή του κατηγορούμενου βουλευτή Γιάννη Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα επικαλούμενος μηνύματά του προς στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.