ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου»

Παπαδημούλης: Οι θεσμοί να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του

Στροφή από τη λιτότητα σε αναπτυξιακές πολιτικές άμεσα ζήτησε, με παρέμβασή του χτες, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συζήτηση της ολομέλειας στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, πρέπει και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να τηρήσουν τις δικές τους, τόσο ως προς την ελάφρυνση του χρέους όσο και ως προς την ποσοτική χαλάρωση.

Το δόγμα "λιτότητα - λιτότητα - λιτότητα" έχει αποτύχει, δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, στη συζήτηση για την έκθεση της ΕΚΤ του 2015, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του αντιπροέδρου της Επιτροπής αρμόδιου για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται στροφή σε μια βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη. Και το χρειάζεται τώρα. Αυτό σημαίνει περισσότερες επενδύσεις και τόνωση της ζήτησης, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως η Γερμανία, που έχει δημοσιονομικό χώρο και με πλεόνασμα της τάξης του 8% παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, πρόσθεσε .

Επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ενοποίησης, με τη δημιουργία του ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων και ζήτησε την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και μετά τον Μάρτιο του 2017, «με τη συμμετοχή, επιτέλους, και της χώρας μου της Ελλάδας, σ' αυτό», όπως είπε, χαρακτηριστικά.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους και κάνουν μεγάλες αλλαγές, με τεράστιες θυσίες. Αλλά νιώθουμε ότι ζούμε επί χρόνια τον μύθο του Σίσυφου. Είναι η ώρα και εσείς, η Κομισιόν, η ΕΚΤ μαζί με το Eurogroup, να τηρήσετε τις δικές σας, στις 5 Δεκεμβρίου. Και για την ελάφρυνση χρέους και για την ποσοτική χαλάρωση» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στην επόμενη ομιλία σας κ. Αντιπρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τονίσετε στους δανειστές μας , οτι αν δεν συμμορφωθούν με τις εντολές του Τσίπρα θα τους κόψουμε τα δανεικά .
    Θα μας τα δίνουν αυτοί και μείς δεν θα τα παίρνουμε!
    Ε! Μα το παρα@@σαν αυτοί οι θεσμοί . ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.