ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς: Η Ελλάδα χρειάζεται αξιόπιστα δίκτυα για να περάσει στη νέα εποχή

Ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τα 50 χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο νέο περιβάλλον
pappas

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του δημάρχου της Αγ. Παρασκευής και άλλων προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (συνεργασία ΕΛΤΑ και ΕΡΤ) για τα 50 χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο νέο περιβάλλον και σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται αξιόπιστα δίκτυα, με ποιοτικές τεχνολογικές υποδομές, όπως η ΕΡΤ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, «για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, εξέφρασε τη συγκίνησή του για το όραμα των παλιότερων που έφεραν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι τις μέρες μας, μέσα από 50 ένδοξα έτη, και υπογράμμισε το πόσο δύσκολο είναι να πας μπροστά το όραμά τους. Επίσης, τόνισε ότι αν δύο δημόσιοι φορείς, όπως η ΕΡΤ και τα ΕΛΤΑ, θελήσουν, μπορούν να κάνουν θαύματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και εξέφρασε την ευχή να γίνουν παράδειγμα και για άλλους φορείς του Δημοσίου, υπηρετώντας το κοινό καλό.

Αναφορά στη μακρά πορεία και προσφορά της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τον πολιτισμό της Ελλάδας, έκανε η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυρακάκη. Σημείωσε ότι το συλλεκτικό αυτό γραμματόσημο, το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά σήμερα από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, φέρει την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό και ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜan. 21:46 24/11/2016

  «Yankees go home»!

  Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που άρχισαν μετά την κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις εμπλοκής στις συζητήσεις.

  Οι διαφωνίες ήταν ανοιχτές και συχνά ειπώθηκαν σκληρές αλήθειες. Και από τις δύο πλευρές έγιναν οι συνήθεις προσπάθειες παγιδεύσεως. Σε κρίσιμες ώρες παρενέβησαν αποφασιστικά το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον και η Αθήνα για να απεμπλακούν οι συνομιλίες που άγγιζαν το αδιέξοδο.

  Υπήρξαν δηλαδή και έξωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες μάλιστα συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

  Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον έγινε τόσο ανοιχτά και έντονα όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου πριν από μερικά χρόνια.

  Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»
  ==========================
  έγιναν ευπρόσδεκτοι μεσολαβητές. Σε άλλες εποχές, σε ανάλογη περίπτωση, θα χαλούσε ο κόσμος. Θα πλημμύριζαν οι δρόμοι διαδηλωτές με τα γνωστά συνθήματα «Yankees, go home»!
  “ Φωνιάδες των λαών’’ Αμερικάνοι

 2. ΝΜαν. 21:29 24/11/2016

  Τσίπρας : Ξεπερασμένο και επικίνδυνο το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση»
  2/06/2012
  ================
  Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με τον Υπ.Εξωτερικών κ.Σταύρο Δήμα:

  Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό. Το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση» δεν είναι μόνο ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο. Και το μέγιστο όλων των ζητημάτων που τίθενται όταν συζητάμε για εξωτερική πολιτική και εθνικά θέματα είναι η εθνική μας κυριαρχία. Και λυπάμαι αλλά -το…

  …διατύπωσα και στην κατ’ιδίαν συνάντηση, θα το ξαναπώ και τώρα- σε μεγάλο βαθμό την έχουμε απολέσει εδώ και δύο χρόνια. Την επίσημη δε ανακοίνωση αυτής της απώλειας την πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο, όπου επέλεξε τον τόπο αυτόν, όχι για να ανακοινώσει την πρόθεση της χώρας να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά για να ανακοινώσει την ένταξη της χώρας στην αποκλειστική οικονομική εξάρτηση από το ΔΝΤ, τους εταίρους και τους πιστωτές.

  Σχόλιο Θα συμφωνούσα με τον κ.Τσίπρα αν υποστήριζε ότι θα ήταν κάπως αφελές να ασχολούμαστε διπλωματικά αποκλειστικά και μόνο με τη Δύση.

  Το να φτάνει όμως στο σημείο να χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση» είναι κάτι που με ξεπερνά και κυρίως με τρομάζει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.