ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταίο κομμάτι του Μορέα

Παραδίδεται η περιμετρική οδός της Καλαμάτας - Προς ολοκλήρωση οι οδικοί άξονες

Από την Πελοπόννησο θα ξεκινήσει η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, καθώς, εντός των ημερών, αναμένεται να παραδοθεί το τελευταίο κομμάτι του Μορέα, ο Περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας μήκους 11,5 χιλιομέτρων.
kalamata

Το έργο είναι προγραμματισμένο να τελειώσει μέχρι τα τέλη του μήνα, με το σχεδιασμό να προβλέπει την τμηματική παράδοσή του. Σε πρώτη φάση 7,5 χλμ από την Θουρεία Μεσσηνίας έως τον κόμβο της Καλαμάτας και στην συνέχεια τα υπόλοιπα από τον κόμβο της περιοχής έως το τέλος του δρόμου.

Με την παράδοση του έργου, πέφτει η αυλαία στο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, μήκους περίπου 200 χλμ μαζί με τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο εξ ολοκλήρου «ελληνικών συμφερόντων».

Στην εταιρεία παραχώρησης το 71,6% ελέγχει ο Άκτωρας, 15% η J&P Αβαξ η οποία μπήκε εκ των υστέρων στο έργο, τηρώντας την αρχική συμφωνία που φαίνεται να υπήρξε για τον οδικό άξονα και το 13,3% η Ιντρακάτ.

Ο Μορέας είναι από τις πρώτες παραχωρήσεις της φουρνιάς έργων Σουφλιά που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2007 ακολουθώντας μια ικανοποιητική πορεία. Το παράδοξο ήταν ότι το έργο σταμάτησε σε διαφορετικό χρόνο από τους άλλους αυτοκινητόδρομους και χρειάστηκε αναθεώρηση της σύμβασης για να ξεμπλοκάρει πέρσι το Δεκέμβριο. Το δημόσιο μάλιστα χορήγησε πρόσθετες εγγυήσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ στις τράπεζες με την διασφάλιση ότι τα δάνεια της εταιρείας παραχώρησης θα μπορούν να εξοφληθούν, ακόμη και αν υποχωρήσει η κυκλοφορία του δρόμου. Είχε προηγηθεί στα μέσα του καλοκαιριού η ολοκλήρωση του Λεύκτρο - Σπάρτη που είχε εγκαινιαστεί από τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη και η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της χαμηλής κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.