ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τι συμφώνησαν

Επικοινωνία Τσίπρα-Τραμπ

Την παρθενική συνομιλία τους είχαν πριν λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 21η Ιανουαρίου. Κατά πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν εξαιρετικά θερμό και επαναβεβαιώθηκε η πρόσφατη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
tsiprastilefono

Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό».

«Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως «επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα».

Οι δύο άνδρες, κατά πληροφορίες, «συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.