ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία της»

Παυλόπουλος: Μεγάλη η σημασία της οικογένειας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού

Την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει την Πολύτεκνη Οικογένεια, την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και τη σημασία της οικογένειας στην αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
Pavlopoulos11

«Η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά –κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος- υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου» είπε ο κ.Παυλόπουλος και συμπλήρωσε:

«Είναι πρωτίστως η Οικογένεια – και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας. Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σ’όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 20:25 06/11/2016

  Πώς αποκαλεί ο Τζήμερος τον Παυλόπουλο; ΣΑ-ΠΑΚΗ…

  ΣΑ-ΠΑΚΗΣ

  Πάκης: «Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα
  ————————————————————————————————–
  μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια.»

  Πάκη, μπορεί να είσαι κορυφή στα νομικά (και στους διορισμούς λένε κάποιες κακιές γλώσσες) αλλά φαίνεται ότι έχεις να κάνεις προσθαφαίρεση από την εποχή που πήγαινες 1η Δημοτικού. Να σε βοηθήσω λίγο, για να μη λες ανοησίες και μας κάνεις ρεζίλι. Φτάνει που μας κάνει ρεζίλι ο καταληψίας. Εσύ κράτα λίγο κύρος, δεν είναι κακό.

  Άκου λοιπόν:

  – Πόσα ήταν ΟΛΑ τα χρήματα που είχαν ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία πριν το PSI;
  – 22 δισ. Να στο ξαναπώ γιατί μπορεί να έχεις δυσαριθμησία: 22 δισ.

  – Πόσα λεφτά κοστίζουν στην οικονομία ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι συνταξιούχοι;
  – 27-30 δισ. Να στο ξαναπώ να το εμπεδώσεις: 27-30 δισ.

  – Πόσα «πολλά χρόνια» θα μπορούσαν τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις, αν θεωρήσουμε ότι δεν θα έδιναν ούτε μισό ευρώ σε δαπάνες Υγείας;
  – 9-10 ΜΗΝΕΣ. 9-10 ΜΗΝΕΣ! Το κατάλαβες, Πάκη μου; Πάμε όμως παρακάτω.

  – Πόσα έχασαν τα ταμεία από το PSI;
  – 13,4 δισ. Να στο ξαναπώ γιατί μπορεί να έχεις δυσαριθμησία: 13,4 δισ.

  – Πόσα πλήρωσε ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, από το 2010 μέχρι το 2014 επειδή, είτε με PSI είτε χωρίς, τα ταμεία δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν συντάξεις ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ;
  – 64,4 δισ.! Να στο ξαναπώ γιατί μπορεί να έχεις δυσαριθμησία: 64,4 δισ!

  – Πόσες φορές, δηλαδή, κάλυψε ο φορολογούμενος την απώλεια των ταμείων από το PSI;
  – 4,8! Να στο ξαναπώ: 4,8 φορές!

  Άσε λοιπόν τα σάπια, διότι δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: να μην έχεις ιδέα για το τι συμβαίνει στη χώρα της οποίας είσαι ο «ανώτατος άρχων» ή να ξέρεις και να λες ψέματα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.