ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ...ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (μέρος δεύτερο: Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ)

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

 

Στο ερώτημα αν ο "συνταξιούχος", εδώ και χρόνια, Κώστας Λαλιώτης παίζει ρόλο ενδιάμεσου στις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρασκηνιακά οργανώνει την πολιτική, και ενδεχομένως αν παραστεί ανάγκη και την κυβερνητική, προσέγγιση των δύο κομμάτων, η απάντηση είναι πως για μια ορισμένη περίοδο το προσπάθησε. Οι επαφές και οι συζητήσεις όμως με πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Φλαμπουράρης και ο Παππάς -όχι μόνον ο Νίκος, αλλά και ο πατέρας του Στέλιος- δεν τελεσφόρησαν.

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματάς να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την απλή αναλογική εξόργισε, λένε, τον Λαλιώτη, όστις πίστευε, και υποθέτω συνεχίζει να πιστεύει, πως οι κομματικές πολυδιασπάσεις που θα έφερνε ο εκλογικός νόμος θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις αφενός για να μην υπάρξει παλινόρθωση της Δεξιάς στην εξουσία ή έστω αυτή να είναι κοινοβουλευτικά ελεγχόμενη και αφετέρου για να δημιουργηθεί ο περίφημος πολιτικός "αστερισμός" που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται ανάμεσα στο Κέντρο και το ΚΚΕ -ο προοδευτικός δηλαδή πόλος του νέου διπολισμού που δημιουργείται στη χώρα.

Ανεξαρτήτως, πάντως του τι πιστεύει ή δεν πιστεύει ο Λαλιώτης, αυτό που του προσάπτουν αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως άνθρωποι του Βενιζέλου, αλλά και της Γεννηματά, είναι το γεγονός ότι συνεχίζει να εμπλέκεται στις πολιτικο-κομματικές υποθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη, όταν έχει αποστρατευθεί από το 2002, από την εποχή δηλαδή που ο Κώστας Σημίτης ουσιαστικά τον καθαίρεσε από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

"Μετά από 15 χρόνια στη σύνταξη τι θέλει ο Κώστας και ανακατεύεται πάλι. Δεν αφήνει τη Φώφη, τον Χρηστίδη, τον Ξεκαλάκη, τον Ανδρουλάκη και τ' άλλα νέα παιδιά να δουν τι μπορεί να κάνουν", λένε.

Η Φώφη Γεννηματά είναι λογικό να θέλει να αναπτύξει δική της περπατησιά και το κυριότερο να ανανεώσει το ΠΑΣΟΚ και, ως είναι φυσικό, της είναι δυσάρεστο να επιχειρούν κάποιοι -δημογέροντες και συνταξιούχοι του λεγόμενου ιστορικού ΠΑΣΟΚ- να την καθοδηγήσουν ή να της παράσχουν την προστασία της εμπειρίας τους για να αποφύγει λάθη και κακοτοπιές.

Επιπροσθέτως, η Φώφη θέλει να είναι αυτή που θα ορίσει τις συμμαχίες που πρέπει να κάνει για να ενισχυθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και όχι άλλοι, όπως ας πούμε ο Βενιζέλος ή ο Λαλιώτης, οι οποίοι προτιμούν για σύμμαχο ο μεν πρώτος τη Ν.Δ. και ο δεύτερος τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι δυό μαζί "δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον Γ. Παπανδρέου".

Θέλει, όπως λέει η ίδια να πολιτευθεί με βάση τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες του μέλλοντος και όχι τα απωθημένα και τα σύνδρομα του παρελθόντος. Για παράδειγμα είναι έντονα ενοχλημένη με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να εμπλέκεται με ιστορίες που αφορούν τα γεύματα, τις συναναστροφές και τις, έστω εικαζόμενες, γέφυρες του Λαλιώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για ένα κόμμα ηττημένο και πολλαπλά τραυματισμένο, που προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του είναι τουλάχιστον απωθητική η εικόνα με τον μεν Βενιζέλο να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ εάν υπάρξει συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου, τον δε Λαλιώτη να στέλνει στα Μήντια επιστολές-σχοινοτενή κείμενα (που τη δεκαετία του 1980 ενδεχομένως και το '90 μπορούσαν να έχουν κάποιο ενδιαφέρον όχι όμως και σήμερα) και να "απολογείται" δημοσίως ότι δεν οργανώνει παρασκηνιακά, και μάλιστα σε οινομαγειρεία, με τον Σπίρτζη την πολιτική άμα και κυβερνητική συνεύρεση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε επιθυμεί τη διαγραφή του Βενιζέλου ή κάποιου άλλου.

Η εικόνα αυτή πλήττει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου και ταυτόχρονα ενισχύει, εξ αντικειμένου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται ως μόνος ικανός να τελειώσει τη διακυβέρνηση Τσίπρα, κάτι που η αλήθεια είναι ότι εκτός από την πλειοψηφία της κοινωνίας επιθυμούν και οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά, μια τέτοια εικόνα, περιθωριοποιεί έτι περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ καθώς το εμφανίζει να ομφαλοσκοπεί και να ασχολείται με κομματικά περιτρίμματα σε μια περίοδο που στην επικαιρότητα κυριαρχούν η έλευση Ομπάμα, οι συζητήσεις για το χρέος, ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν, οι τελικές διαβουλεύσεις για λύση του Κυπριακού, η δεύτερη αξιολόγηση και σειρά άλλων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες και τη χώρα.

Σε τελική ανάλυση, όπως μας είπε και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ "χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί αν ο Βενιζέλος κρατάει μούτρα στον Γιώργο ή αν ο Λαλιώτης τρώει με τον Σπίρτζη και πίνει καφέ με τον Φλαμπουράρη". Η απορία πάντως που έχουν η Φώφη και οι συνεργάτες της είναι πως ένα τόσο έμπειρο πολιτικά στέλεχος όσο ο Λαλιώτης δεν καταλαβαίνει πως η εμπλοκή του σε ιστορίες που είναι αρμοδιότητος καφενέδων και οινομαγειρείων βλάπτουν και τον ίδιον και το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως όμως, κι αυτό είναι που ενδιαφέρει, δεν βοηθούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποχτήσει, όπως άλλωστε και ο ίδιος λέει ότι επιθυμεί, "αυτόνομο πολιτικό λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και διακριτό ρόλο, με σαφείς ιδεολογικές οριοθετήσεις και προγραμματικές αντιπαραθέσεις, τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ"...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το τρίτο τμήμα του άρθρου, που αφορά την πιθανότητα ευδοκίμησης των συζητήσεων της Φώφης Γεννηματά με τον Γ. Παπανδρέου προκειμένου αυτός και το Κίνημά του -ιδίως μετά την αποτυχία σύμπλευσης του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη -να μετέχουν ενεργά και ουσιαστικά στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, θα δημοσιευθεί αν όχι αύριο,  την Παρασκευή. Και πάντως σίγουρα το Σάββατο...

17 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. AlexV 9:11 25/11/2016

  Ο λαός δίνει υπόσταση, δύναμη, έρεισμα παρουσίας στα κόμματα.
  Στο ΠασόΚ-τελος πάντων Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην πιο αδύναμη περίοδο τους, προσπαθούν να χειραγωγήσουν το λαό με πρόσωπα και τακτικές ξεπερασμένες.

  Πουλήθηκε ο προοδευτικός κόσμος στην Ελλάδα και μέγιστη ευθύνη σε αυτό έχουν συγκεκριμένα πρόσωπα γύρω από τον Βενιζέλο, ακόμη και τη Γεννηματά, όταν τη κρίσιμη περίοδο του 2010-11, υπονόμευαν ή κωφεύαν, περιμένοντας το δαχτυλίδι, το άδειο πουκάμισο, την καρέκλα.

  Και ακόμη οι συγκεκριμένοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο προοδετυτικός χώρος έχει εκπροσώπηση ιστορική, ιδεολογική, φυσική από πρόσωπα και όνοματα που δεν παραχαράσεται ή εκμαυλίζεται, Χαρίλαος Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Ανδρέας Παπανδρέου….

  Αγνοείται επιδεικτικά τον Παπανδρεϊσμό, σας έβγαλε όλους στον άφρο που σε διαφορετική περίπτωση ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας δε θα σας γνώριζε..

  Αφήνετε τον Εφιάλτη που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης στο απυρόβλητο να κάνει παιχνίδι, μάλιστα κάποιοι δήθεν απο το χώρο απροκάλυπτα συντάσσονται μαζί του, και επιτίθεστε με το χειρότερο μένος στον Σύριζα.. που κι αυτός δυστυχώς οσμώνεται με τον Καραμανλισμό.

  Αυτά είναι τα αποτελέσματα του αδειανού πουκάμισου Βενιζέλε, Γενημματά και περίξ αυτών…

  Έχετε το θράσος να μιλάτε για τον Παπανδρεϊσμό
  Υ.Γ.
  Κλείνω με κάτι επίκαιρο απο το ερχομό του Ομπάμα, την ομιλία του, που δικαίως τόσο εντυπωσίασε και ενθουσίασε τον Ελληνικό λαό. Είχαμε και έμεις αντίστοιχη εκπροσώπηση, ας κοιτάξει κάποιος την ομιλία του Γιώργου το 2013 στο site:
  https://www.ted.com/talks/george_papandreou_imagine_a_european_democracy_without_borders?language=el
  και θα κταλάβει τις ομοιότητες, απλά ο Γιώργος τα έλεγε απο το 2010-11-13 και έμεις ακούγαμε Βενιζέλους, Σαμαράδες, Θεοδωράκηδες, Γεννηματάδες, Μητσοτάκηδες και κάθε είδους κατσαπλιάδες…

 2. ΝΜαν. 21:15 24/11/2016

  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???

  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!

  Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
  Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
  Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
  Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου,
  μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
  Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.

 3. ΝΜan. 21:14 24/11/2016

  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???

  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!

  Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
  Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
  Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
  Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου,
  μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
  Απλούς Έλληνες, ENTIMOYΣ, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.

 4. pitsirikos 19:25 24/11/2016

  Ο’τι και να λεγεται ο’τι και να γραφεται μια ειναι η ουσια.Το ΠΑΣΟΚ οπως το γνωρισαμε, οπως το αποθεωσαμε ,οπως το καναμε κυβερνηση δεν υπαρχει πια και δεν προκειται να υπαρξει στον αιωνα τον απαντα!Ξαναζεσταμενο φαγητο δεν τρωγεται!Εχει πολλα βαριδια εκει μεσα με πρωτο και καλυτερο τον χοντρο!Αυτος ειναι ο αρχηγος!!!!!!!!!!Η Φωφη απλα καθεται στην καρεκλα!Μεχρι εκει φτανουν οι δυναμεις της .Δεν τοχει!!!!!!!!!!!Καλα θα κανουν λοιπον να πανε στον ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!!!!!!Η μοναδικη τους ελπιδα να διατηρηθουν ζωντανοι στην πολιτικη!!!!!!!!!!Ο χοντρος ηδη εχει βολευτει στην ακρα δεξια της ΝΔ!!!!!!!!!!!

  • ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ….ΔΙΑΠΛΟΚΗ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ…ΣΥΡΙΖΑ?

   »«Μονόδρομο προς την κόλαση» λέει ο Αλέξης….
   Με τέτοιες δηλώσεις, πιστεύω και αντιλήψεις, ποιος μπορεί να γίνει πιστευτός και αποδεκτός ότι…δεν είναι ‘’ψυχάκιας’’?
   ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !
   Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
   H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
   «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,
   —————————————————————————————————————————-
   προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
   «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
   Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
   Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.
   ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που…ακούνε τα ανθρωποβόρα φορολογικά κακουργήματα εις βάρος του συνταξιούχου, του αδύναμου, του νέου και δεν επαναστατούν?
   Τι περιμένουν άραγε? Βελτίωση και σωτηρία από ανθρώπους πράκτορες της διαπλοκής, της άγνοιας και τελικά της αποτυχίας?
   Υπάρχει ένα ..έργο για το οποίο να δικαιολογήσουν την ψήφο τους?
   Τα αεροδρόμια?
   Ο Αστέρας Βουλιαγμένης?
   Οι κοινωνικές..παροχές?
   Οι μειώσεις των συντάξεων των συνταξιούχων?

 5. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ? ?
  ====================================================
  *Υπάρχει κάποιος έλληνας σήμερα που δεν γνωρίζει την εγκληματική ‘’προσπάθεια’’ των Τσίπρα – Καμμένου, να λοιδορήσουν τον ‘’Ολανδρέου’’,
  να υβρίσουν σκαιότατα την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε τον Σουλτς ,
  να ψευδολογήσουν ‘’ανυπολόγιστα’’ ,

  να διαστρεβλώσουν προκλητικά και ασύστολα όλα όσα συνέβαιναν και συζητούνταν μεταξύ ΕΕ και των ‘’κοκκινολαίμηδων’’ ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΕΛ και των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ?

  *Υπάρχει κανείς που να μην αντελήφθη
  ================================
  την μεγάλη ΑΠΑΤΗ και την αντιστροφή του νοήματος του δημοψηφίσματος?
  *Υπάρχει κανείς να αγνοεί την ασυλία
  ============================
  που παρέχει ο Τσίπρας στην κλίκα της δεξιάς και ΕΙΔΙΚΑ στον Καραμανλή?

  *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλους επίορκους ‘’φακελάκηδες’’ ψηφοφόρους του?

  *Υπάρχει κανείς που δεν έμαθε για την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλη την κλίκα του ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ και την χαριστική σχεδόν σύμβαση της αποπληρωμής σε 100 μηνιαίας δόσεις?

  *Υπάρχει κανείς σήμερα που να μη γνωρίζει ή, τουλάχιστον να μην κατάλαβε τι έγινε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΝΤ, που τόσο άγαρμπα και προκλητικά ΗΛΙΘΙΑ
  ————————————————————————————————————————
  και επικίνδυνα δημιούργησε ένα ακόμη ΤΡΑΥΜΑ στην αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης που ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την εξουσία?

  *Υπάρχει κανείς σήμερα που να έχει ‘’ΙΧΝΟΣ’’ εμπιστοσύνης σε ψεύτες, συκοφάντες, και αγράμματους πολιτικούς απατεώνες?

  *Υπάρχει κανείς σήμερα από τους ‘’κυβερνήσαντες’’(12-14) και ‘’κυβερνώντες’’ που έχει τον ανδρισμό, να μας πει ‘’ΠΟΣΟ (?)’’ είναι το(ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ)! χρέος σήμερα?

  Πόσα Δις. ευρώ επί πλέον και πόση καταστροφή υπέστη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, από την επιδρομή των ‘’λύκων της τούνδρας’’.

  Σε τι χάλια ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ βρίσκεται παγκοσμίως σήμερα η ελληνική αξιοπιστία?

  Ποιος ‘’εμπιστεύεται’’ τον Τσίπρα , ποιος καταλαβαίνει τι ζητάει και ποιος μπορεί να ‘’ανεχθεί’’ τον ψεύτη , συκοφάντη και φοροφυγά καΜένο εντελώς?

  «Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα ή, υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα»

 6. Με λόγια μερικοί και άλλοι με υπνοούμενα προσπαθούν να επιπλεύσουν πολιτικά .
  Νομίζουν οτι τα καταφέρνουν παραγνωρίζοντας το γεγονός οτι επιπλέουν μονο και μόνον γιατί ειναι φελλοί.
  Αυτό ισχύει για τον Τσίπρα και το τσούρμο του που για τόσο μεγάλο διάστημα τώρα στα πραγματα εχουν κάνει ενα μεγάλο τίπποτα και υπόσχονται ενα μεγαλύτερο μηδενικό.
  Τα εργα όμως της περιόδου της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου του 2009 –2011
  μιλούν από μόνα τους δικαιώνοντας αυτούς που πραγματικά εκαναν οτι έπρεπε να ειχε γίνει .
  Απόδειξης οτι δεν πτωχευσαμε και επίσημα , κουρέψαμε το χρέος όσο γινόταν εκείνη την περίοδο , σπρωξαμε τους εταίρους μας να διμηουργήσουν κατάλληλους μηχανισμούς , αλλα πιό
  συμαντικά, άρχισαν οι αλλαγές στο κρατος και στην κοινωνία για να μην βουλιάξουμε ολοσχερώς.
  Τώρα αν ο Τσίπρας , ο Λαλιώτης , η Φώφη , ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι τροβαδούροι
  του σημερινου μελοδράματος …. δεν εχουν την παραμικρή ευαισθησία και ηλικρήνια να παραδεχθούν τα οσα έγιναν με θησίες και υπάρχουμε ακόμη, τοτε …. τόσο το χειρότερο
  γι ´ αυτούς!
  Όπως δειχνουν τα πραγματα ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν …
  Χρειαζόμαστε όμως το ΚΙΝΗΜΑ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στην Βουλή για να μην ξαναγίνουμε κουλουβάχατα .
  Εκτός αν νομίζετε οτι θα γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος με τον Λεβεντη και τον Φλαμπουράρη στην αντιπολίτευση .

 7. Σήμερα, η θλιβερή φιγούρα που λέγεται Φλωρίδης καλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τον ακολουθήσουν στην ομάδα τη δική του, της Αννούλας, του Θεοδωράκη…Εγώ ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ένα έχω να πω: είναι για «φτύσιμο» και αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του…

  • ΛΑΒΑΣ 14:25 24/11/2016

   Μα ο Φλωρίδης, αγαπητή μου, είναι όργανο του συστήματος,αλλιώς δεν θα έβρισκε τόση θαλπωρή και προβολή από τις εφημερίδες του συγκροτήματος. Είναι ένας ακόμα υποτακτικός του Ψυχάρη.

 8. ΜΑΝΟΣ 19:44 23/11/2016

  Και για το σχεδιο Αναν δικαιώνεται ο ΓΙΩΡΓΟΣ…Τελικα μπορει να μου πει κανεις σε τι δεν εχει δικαιωθεί!!!!

  • Θ.Τ. 11:46 24/11/2016

   Μα γι αυτό δουλεύουν ακόμα στο φουλ οι ονταζιέρες της λάσπης ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ ιδίως από «συντρόφους» μαθέ .

  • ΛΑΒΑΣ 14:38 24/11/2016

   «χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί»
   Η πρώτη έκδοση κύριε Φελνίκο είναι η εξής: Εχέσθη η Φατμέ στον γκιούλ* μπαξέ
   *λουλουδένιος

 9. Ε.Στ. 19:07 23/11/2016

  Αφού εκφράζετε την άποψη της κας Φώφης, δεν της λέτε να συγκαλέσει και κανένα όργανο γιατί πολλή ραθυμία έχει πέσει τελευταία.

 10. Θ.Τ. 11:22 23/11/2016

  1. Αν πράγματι «δεν θέλει – ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ούτε ζωγραφιστό» τον ΓΑΠ το κάποτε «θείον βρέφος» ( γιά τον ΒΒ απαξιώ ), τότε το κάποτε … έμμεσα ΟΜΟΛΟΓΕΙ πως ο χώρος στη ΒΑΣΗ ανάμεσα Ν.Δ. και τσίριζα ( όχι ΚΚΕ ! ) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ» τον ΓΑΠ. Που δεν είναι «τελειωμένος» όχι γιά το όνομά του, αλλά γιά ότι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατάφερε το 2009 – 2011 με ελάχιστους «κηπουρούς» .
  2. Η Φώφη Κε Φελνίκο μας … είναι λογικό να θέλει ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ δική της περπατησιά, Η ΝΑ ΕΧΕΙ ?

 11. Η Φώφη φταίει για τον Λαλιώτη. Τον αφήνει και έχει γραφείο και γραμματέα στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ δεν είναι τίποτε, ούτε καν μέλος της ΚΕ ή γραμματέας κάποιου τομέα. Αν είναι έτσι ας δώσουν και σε μένα ένα γραφείο και μια Τζούλια. 30 χρόνια στέλεχος είμαι και είμαι μάχιμος όχι απόστρατος. Η Φώφη κάνει το ίδιο λάθος που έκαναν ο Γιώργος και ο Βενιζέλος. Τον αφήνουν να μπλέκει στα πόδια τους.

 12. το σχέδιο ανάν ο τουρκικός στρατός θα είχε αποχωρήσει από την κύπρο.

  μόνος του πάλευε ο γιώργος παπανδρέου (κι ο αναστασιάδης) απέναντι στους αναίσχυντους εθνικιστές στιλ τάσσου παπαδόπουλου κι καραμανλή…

  ποιος δε θυμάται τα ξεδιάντροπα δάκρυα του (ζάμπλουτου, αρχιδιαπλεκόμενου) Παπαδόπουλου ότι δήθεν αυτός παρέλαβε κράτος κι δε θα παραδώσει κοινότητα…

  τότε συγκινήθηκαν οι απανταχού ελληναράδες.

  τώρα που έρχεται η προσάρτηση των κατεχομένων να πάνε αυτοί οι γελοίοι να πολεμήσουν….

 13. freeman 9:34 23/11/2016

  Ο χρόνος για την επίλυση του Κυπριακού χωρίς πόλεμο ,κυλάει ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ . ΟΧΙ αλλο: ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ .
  Για τους διορατικούς Πολιτικούς όπως ο Γ.Παπανδρέου, το Σχέδιο Αναν την Εποχή της Ολυμπιακής Ελλάδας , που η Πολιτική, Διπλωματική , Οικονομική και Στρατιωτική Ισχύς της Ελλάδας και κατ΄επέκταση και της Κύπρου ήταν στο Μεταπολεμικό απόγειό της , ήταν ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ .
  Για τους πατριδοκάπηλους μαξιμαλιστές ΟΧΙ .
  ΤΩΡΑ , με την η Ελλάδα στο καναβάτσο , την Τουρκία σε Υστερικό κρεσέντο και στις ΗΠΑ τον Τράμπ του Απομονωτισμού αγαπημένο των αριστεροδεξιών ψεκασμένων , η Πολιτική Παπανδρέου φαντάζει ρεαλιστική .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.