ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές Εκλογές 2016

Ποιές είναι οι πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν απόψε τις προεδρικές εκλογές

Δώδεκα αμερικανικές πολιτείες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές στην αμερικανική εκλογική διαδικασία. Είναι οι πολιτείες-κλειδιά, όπου οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται από κοινού στο νήμα και δεδομένου του εκλογικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.
images

Ορισμένες από τις πολιτείες-κλειδιά είναι περισσότερες επίμαχες από άλλες, είτε διότι ο αριθμός εκλεκτόρων είναι πολύ μεγάλος, είτε διότι τα ποσοστά των υποψηφίων είναι πολύ κοντά, είτε και για τα δύο.

Οι πολιτείες-κλειδιά για τις προεδρικές εκλογές και οι Εκλέκτορές τους:

Φλόριντα 29
Πενσιλβάνια 20
Οχάιο 18
Μίσιγκαν 16
Τζόρτζια 16
Βόρεια Καρολίνα 15
Βιρτζίνια 13
Αριζόνα 11
Ουισκόνσιν 10
Κολοράντο 9
Αϊόβα 6
Νεβάντα 6
Νιού Χαμσάιρ 4

Πρόκειται για τις πολιτείες-swing, όπως συνηθίζεται να λέγονται, στις οποίες δεν υπάρχει μεμονωμένος υποψήφιος ή κόμμα όπου να υπάρχει εξασφαλισμένη συντριπτική υποστήριξη και ταλαντεύονται μεταξύ των υποψηφίων ανάλογα με τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι η προεδρεία έχει κερδηθεί εξαιτίας της Φλόριντα και του Οχάιο, καθώς πρόκειται για τις πιο αμφιταλαντευόμενες πολιτείες.

Οι υπόλοιπες swing πολιτείες είναι η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα, η Τζόρτζια, το Μιζούρι, το Κολοράντο, η Νεβάδα, η Βιρτζίνια, το Ν.Χάμσάιρ, η Αϊόβα, το Μίσιγκαν, το Γουίνσκόνσιν, η Φλόριντα και η Πενσυλβάνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.