LIFESTYLE

To «German Gymnasium» στο Λονδίνο

Ποιο είναι το ωραιότερο εστιατόριο του κόσμου;

Τα βραβεία «Restaurant & Bar Design Awards» απονεμήθηκαν για 8η χρονιά στο Λονδίνο αναδεικνύοντας τους καλύτερους χώρους εστίασης παγκοσμίως σε οποιαδήποτε μορφή (από εστιατόρια με αστέρια Michelin μέχρι καντίνες και pop-up καταστήματα) με κριτήριο το ιδιαίτερο design.

Σύμφωνα με αυτά, το «German Gymnasium» στο Λονδίνο είναι το ωραιότερο σε design εστιατόριο του κόσμου.

Το German Gymnasium ανήκει στον όμιλο D&D London και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην καρδιά του Kingscross στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν τεράστιο και επιβλητικό χώρο με ψηλά ταβάνια, μεταλλικές κατασκευές και στοιχεία κλασικού μπιστρό της Βelle Epoque. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του: Χτίστηκε το 1865 για τη γερμανική κοινότητα του Λονδίνου και λειτούργησε αρχικά ως το πρώτο γυμναστήριο της Αγγλίας, ενώ το 1866 φιλοξένησε τα αθλήματα εσωτερικού χώρου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Σήμερα, ο εντυπωσιακός πολυχώρος αποτελείται από all day cafe (Grand Cafe), πολυτελές εστιατόριο και δύο μπαρ, ενώ διαθέτει και ταράτσα με φαντασμαγορική θέα.

Στο μενού πρωταγωνιστούν πιάτα εμπνευσμένα από τη γερμανική κουζίνα που ετοιμάζει ο έμπειρος Executive Chef Bjoern Wassmuth. Από currywurst και σνίτσελ μέχρι συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα. Υπάρχει ξεχωριστό μενού για χορτοφάγους, για παιδιά αλλά και για brunch και afternoon tea.

To German Gymnasium βραβεύτηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο του θεσμού στην Αγγλία, ενώ κέρδισε και το βραβείο καλύτερου εστιατορίου ή μπαρ σε ιστορικό κτίριο.

Info
Διεύθυνση: 1 King’s Boulevard, Λονδίνο
Τηλ.: +44 20 7287 8000
www.germangymnasium.com

Πηγή: arttable.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.