ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σπουδαία ανατροπή στο ΝΒΑ

Πήραν το ντέρμπι της Νέας Υόρκης οι Νικς - Νέος «βασιλιάς» ο Πορζίνγκις

Ο Carmelo Anthony γύρισε το ματς κι ο Kristaps Porzingis το "καθάρισε" για να πάρουν οι Knicks τη νίκη στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στους Brooklyn Nets.

Υπάρχουν αυτοί που λένε πως ο Carmelo Anthony είναι ότι καλύτερο συνέβη στους Knicks τα τελευταία χρόνια. Ενδεχομένως και να έχουν δίκιο, μάλλον έχουν δίκιο. Η νέα εποχή της ομάδας θα γραφτεί όμως από τον Kristaps Porzingis, που έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για να οδηγήσει τους Νεοϋορκέζους στη νίκη (110-96) επί των Nets. Ο Jeff Hornacek είδε τους παίκτες του να βρίσκουν σίδερο για σχεδόν τρεις περιόδους, απογοητεύθηκε, κοίταξε στο βάθος του πάγκου, έβαλε μαζί τους Vujacic, Kuzminskas, Hernangomez και αυτοί μαζί με τον Melo και τον Porzingis γύρισαν τούμπα τον αγώνα για να ρίξουν οι Knicks τους αντιπάλους τους στο καναβάτσο.

Ο Carmelo με 22 πόντους και ο Porzingis με 21 ήταν χωρίς αμφιβολία οι δυο κορυφαίοι των Knicks, όμως φανταστικός ήταν και ο Jennings που δεν σκόραρε πολύ, μα άλλαξε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Κέρδισε πόντους στην εκτίμηση του Hornacek o Hernangomez που έμεινε στο παρκέ μέχρι το τέλος αντί του Joakim Noah, θετικός για άλλη μία φορά ο Courtney Lee, μόλις 22 λεπτά έπαιξε ο Derrick Rose που άφησε τη σκυτάλη στον Jennings. Brook Lopez με 19 πόντους και Justin Hamilton με 21 (και πέντε τρίποντα) ήταν οι δυο που ξεχώρισαν από τους Nets, οι οποίοι είναι μεν αρκετά "άδειοι" από ταλέντο, όμως παλεύουν και παίζουν με αξιοπρέπεια. Κακό βράδυ για τον Bojan Bogdanovic που έμεινε στους έξι πόντους με 2/9 προσπάθειες.

Nets στο πρώτο, Knicks στο δεύτερο ημίχρονο

Porzingis και Rose από τη μία, Bogdanovic και Lopez από την άλλη, έμοιαζαν να παίζουν δυο εναντίον δυο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Lopez έκανε φοβερή δουλειά και στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Nets να έχουν το προβάδισμα και να βρεθούν και στο +10 (12-22) χάρη σε δυο διαδοχικά τρίποντα του Hamilton. Η ομάδα του Brooklyn ήταν ανώτερη σε όλα, οι γηπεδούχοι σούταραν με 29% και η διαφορά των δέκα πόντων στο φινάλε της πρώτης περιόδου ήταν απόλυτα φυσιολογική. Η ομάδα της Νέας Υόρκης ανέβασε την πίεση και την ένταση στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, όμως ο Brook Lopez ήταν σε φοβερή κατάσταση και κράτησε τους Nets σταθερά μπροστά και μάλιστα με διαφορές κοντά σε διψήφια νούμερα. Ένα τρίποντο του Anthony κι ένα δυναμικό κάρφωμα του Porzingis "ξύπνησαν" το πολύ ήσυχο κοινό στο Madison Square Garden λίγο πριν το ημίχρονο (50-55).

Ο στόχος των Knicks ήταν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι, αλλά και οι Nets ήθελαν πολύ αυτή τη νίκη. Kilpatrick και Hamilton έγραψαν το 58-67 στα μέσα του τρίτου δωδεκαλέπτου, πριν ο Carmelo το πάρει πάνω του για να μαζέψει τη διαφορά στους τρεις πόντους και ο Hornacek ρίξει στο παιχνίδι τους Vujacic - Kuzminskas. Η τρομερή αστοχία των γηπεδούχων είχε απογοητεύσει τον προπονητή τους, όμως ο Melo βγήκε μπροστά και έφερε τον αγώνα στα ίσα (68-68). Επιτέλους, είχαμε ματς. Οι Knicks πήραν και το προβάδισμα και το ντέρμπι που όλοι περίμεναν, είχε ξεκινήσει. Ένα ξέσπασμα του Porzingis ήταν αρκετό για να βρεθεί η ομάδα της Νέας Υόρκης στο +14 (92-78) μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όμως μεγάλο μερίδιο σε αυτό το ξέσπασμα είχε και ο Jennings που έφτασε τις 11 ασίστ, όμως και ο Hernangomez που τελείωσε φάσεις.

Οι Nets δεν είχαν άλλες δυνάμεις και δεν είχαν και παίκτες στον πάγκο ικανούς να κυνηγήσουν την επιστροφή. Ο Brook Lopez συνέβησε βέβαια να παλεύει και ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα των Knicks, όμως τα πάντα είχαν κριθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.