ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους

Πειραιώς: πίστωση χρόνου για τον διευθύνοντα σύμβουλο

trapezes

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς όπου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.
Κατά πληροφορίες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ έχει παραχωρήσει μικρή πίστωση χρόνου στο νέο δ.σ. της Πειραιώς, και στον νέο πρόεδρο Γιώργο Χατζηνικολάου, προκειμένου να ληφθούν με άνεση οι σχετικές κρίσιμες αποφάσεις. Το χρονικό περιθώριο αφορά λίγες εβδομάδες, ωστόσο στόχος του Δ.Σ. της Πειραιώς είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι μέτοχοι έχουν προσεγγίσει το ζήτημα με καλύτερη θέληση, ώστε να υπάρξει μια συναινετική επιλογή.
Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στη Φρανκφούρτη ο νέος πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία του SSM. Συζητήθηκαν η μεγάλη εκκρεμότητα της επιλογής διευθύνοντα συμβούλου καθώς επίσης και η γενικότερη οικονομική κατάσταση και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Πειραιώς παρουσίασε στους επιτελείς του SSM τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση ώστε να καταγράψει τυχόν ενστάσεις ή προβληματισμούς. Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο SSM απέρριψε υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο που είχε επιλέξει το δ.σ. της Πειραιώς και με την κίνηση αυτή επιδιώκεται να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο κρούσμα.
Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο νέος πρόεδρος της Πειραιώς υπογράμμισε ότι η πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια είναι αυτή που θα κρίνει την έκβαση της μάχης μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της τράπεζας, σημείωσε ότι βρίσκεται εντός τροχιάς για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.