ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο, Κυριακή, η συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ

Ποτάμι: Δεν θα γίνουμε ‘δεκανίκι’ του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, ούτε ‘τσόντα’ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Κρυφή» διαπραγμάτευση «βλέπουν» στο Ποτάμι, αν υπάρχει πράγματι διαπραγμάτευση, όπως λένε με νόημα, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει καν μία καθαρή εικόνα του τι είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Αυτή είναι μια κρυφή διαπραγμάτευση και κατά την άποψή μου δεν είναι καν διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση ψάχνει την επικοινωνιακή στιγμή που θα πει ναι σε όλα στην πρόταση των δανειστών» δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ ερωτηθείς για το δημόσιο χρέος τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση καθώς δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε συμμάχους. «Η συμπεριφορά του Σόιμπλε ξέρουμε ότι είναι απόλυτα αρνητική και δεν νικιέται επειδή εμείς απλώς και μόνο επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας. Πρέπει να βρούμε τρόπους, πρέπει να υπάρχει μια εθνική πρόταση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστηρίζοντας πως έχει άλλη βαρύτητα του να ζητά ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του ελάφρυνση του χρέους και άλλη αν το ζητάει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Μίλησε μάλιστα για την ανάγκη να υπάρξει μία γραμμή επίθεσης και μια άμυνας σχεδιασμένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις από κοινού.

Στο ερώτημα πάντως αν το κόμμα του θα συνεργαστεί με κάποια άλλη πολιτική δύναμη ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να γίνει «δεκανίκι» του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα, ούτε «τσόντα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Αν μας βλέπατε αύριο να γινόμαστε μέρος και να προχωράγαμε αγκαζέ, με τους υπουργούς της χρεοκοπίας, θα μου λέγατε ακριβώς το ανάποδο. Θα μου λέγατε ότι έχουμε ανάγκη από ένα καθαρό Ποτάμι. Από ένα Ποτάμι που δεν θα έχει σχέση με το παλιό σύστημα» ανέφερε.

Αυτά, αναμένεται να αναφέρει μεταξύ άλλων και στην συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων(ΜΕΣΥΑ) αύριο, Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στο ACRO, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε μία ομιλία ανοιχτή στο κοινό. Πρόκειται για την τρίτη τακτική συνεδρίαση του οργάνου, η οποία θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και έχει προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί στις έξι το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.