ΚΟΣΜΟΣ

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στις κρατήσεις

Προτιμούν τις χειμερινές διακοπές οι Βρετανοί

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, της τάξης του 16%, παρουσιάζουν οι κρατήσεις των Βρετανών για χειμερινές διακοπές, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση Travel Leisure Monitor της GfK. Την ίδια ώρα, στοιχεία από τη βρετανική ένωση τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, δείχνουν ότι 3 στους 10 Βρετανούς, ή το 29%, προγραμματίζει χειμερινό ταξίδι, κυρίως σε ηλιόλουστους χειμερινούς προορισμούς.
british-tourists

Οι Βρετανοί ηλικίας από 25 έως 35 ετών, είναι εκείνοι που φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις χειμερινές διακοπές, με περισσότερους από το ένα τρίτο (36%) να προγραμματίζει χειμερινές διακοπές. Ακολουθεί το ηλικιακό γκρουπ των 65 και άνω, με ποσοστό 33%. Αναποφάσιστοι φαίνεται να είναι οι Βρετανοί από 18 έως 24 ετών, όπως φαίνεται από το 33% των ατόμων σε αυτή την ηλικία.

Από όσους προγραμματίζουν χειμερινές διακοπές, η ηλιοφάνεια αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή, με σχεδό το ένα τρίτο (31%) να επιλέγει αυτό το είδος ταξιδίου, ενώ ακολουθει το city break και οι αποδράσεις εντός Ην. Βασιλείου.

Τι είδος διακοπών θα κάνετε το χειμώνα;

Hλιόλουστος καιρός | 31%

City break | 22%

Aπόδραση εντός Ην. Βασιλείου | 14%

Διακοπές για σκι | 9%

Κρουαζιέρα | 5%

Χριστουγεννιάτικες αγορές | 4%

Βόρειο Σέλας | 4%

Οι χειμερινές διακοπές φαίνεται ότι ακολουθούν το πρότυπο των καλοκαιρινών, κατά τις οποίες η τρομοκρατία προκάλεσε τη μείωση της ζήτησης για παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς (όπως η Τυνησια και η Αίγυπτος) και την αύξηση των κρατήσεων στη δυτική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Travel Leisure Monitor της GfK, οι κρατήσεις για χειμερινές διακοπές συγκεντρώθηκαν από τους δημοφιλέτερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Η Ισπανία παρουσιάζει ετήσια αύξηση 33%, η Πορτογαλία +41% και η Κύπρος +34%.

Εκτός Ευρώπης, όσοι Βρετανοί αναζητούν ηλιόλουστους μακρινούς προορισμούς παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά χειμερινών διακοπών της Βρετανίας με τις κρατήσεις προς Καραϊβική να παρουσιάζουν ανάπτυξη 21% και προς Ασία 17%. Επιπλέον, τα μέλη της ΑΒΤΑ αναφέρουν ισχυρές πωλήσεις προς Πράσινο Ακρωτήριο στην Αφρική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.