ΕΛΛΑΔΑ

Σακελλαρίου (ΣτΕ): "Δέχτηκα ανοίκειες επιθέσεις για την υπόθεση των ΜΜΕ"

Σκληρή επίθεση σε όσους τον αμφισβήτησαν για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νίκος Σακελλαρίου, μιλώντας ακόμα και για τη "δύναμη των ΜΜΕ". Αίσθηση προκάλεσε βέβαια και η κριτική που άσκησε σε προηγούμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χρησιμοποιώντας τη φράση "έχουμε και εμείς την ευθύνη μας για αυτά τα Μνημόνια και το PSI... Ας ανοίξουν τις αποφάσεις".
symvoulio_tis_epikrateias

"Από καρδιάς", όπως είπε, ήταν η ομιλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της κρίσιμης απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Τήρησε αταλάντευτα το καθήκον του, είπε, και άφησε αιχμές για τις παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ για το μνημόνιο και το PSI.
"Το Σύνταγμα αντέχει. Το ερώτημα είναι αν αντέχουμε εμείς το βάρος της συνταγματικής μας αποστολής. Όλοι κάνουμε την προσπάθειά μας. Να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Υπέστην πλήγματα, τελευταία δέχθηκα ανοίκειες επιθέσεις επ' ευκαιρία συγκεκριμένης υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν εγώ να λαμβάνω εντολές είτε από θεσμικούς είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες για το πότε θα κάνω εγώ διάσκεψη. Γιατί είχε γίνει αυτή η διάσκεψη γνωστή; Πώς είχε γίνει γνωστή; Διά της διαρροής... Δεν σας τα λέω για να δικαιώσω τον εαυτό μου. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε το μέτρο. Πολλές φορές υποσκάπτεται η ενότητα στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Ο Τύπος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Είχαμε μια υπόθεση που αφορούσε τα μέσα ενημέρωσης. Εδώ είδατε τη μεγάλη δύναμη του Τύπου. Εμάς δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς την ευθύνη μας για αυτά τα μνημόνια και το PSI. Ας ανοίξουν τις αποφάσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. …. Έλα ομως που μερικοί «γινόμαστε» υπηρέτες της καρέκλας και των προσωπικών μας διευκολύνσεων ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.