ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τις απολύσεις επικουρικών ιατρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, πραγματοποίησαν το πρωί ιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ζητεί να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να προχωρήσει η άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Εκατοντάδες επικουρικοί απολύονται και δεν τους ανανεώνονται οι συμβάσεις. Από τώρα έως και τις 30/9/2017 προβλέπεται να απολυθούν συνολικά 1.050 από τους συνολικά 1.400 σήμερα υπηρετούντες επικουρικούς επιμελητές» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κουτσούμπα.

Η κ. Κουτσούμπα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί τόσο για το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία όσο και για τη μεγάλη επιπρόσθετη δυσλειτουργία που θα προκύψει στα νοσοκομεία.

«Παίρνοντας άλλους επικουρικούς στη θέση αυτών που απολύονται, ουσιαστικά γίνεται ανακύκλωση μεταξύ ανεργίας και προσωρινής ετήσιας απασχόλησης. Οι γιατροί αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Ήδη έχουν φύγει 17.500 γιατροί σε χώρες της ΕΕ. Τα νοσοκομεία μένουν χωρίς γιατρούς και οι κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη. Στην αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης υπάρχουν μόνο τέσσερις γιατροί αντί για 12 που θα έπρεπε να είναι, μαζί με τη διευθύντρια. Και στις εφημερίες αυτοί αναγκάζονται να κάνουν και τον γιατρό και τον νοσηλευτή και τον παρασκευαστή. Αυτό είναι επικίνδυνο» πρόσθεσε η κ. Κουτσούμπα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.