ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδριάζει το ΔΣ για την επιλογή νέου προέδρου

Σήμερα κληρώνει για την Εθνική Τράπεζα

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΤΕ για την επιλογή νέου προέδρου.
ethnikitrapeza

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας για την επιλογή του νέου προέδρου. Η Επιτροπή Επιλογής ήδη έχει κάνει την εισήγησή της και σήμερα τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Δυο είναι οι βασικοί υποψήφιου: Ο Παναγιώτης Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρ. εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΧΣ και ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος αντιπρόεδρος, με πολυετή εμπειρία σε διάφορες θέσεις, του IFC (International Finance Corporation).

Τραπεζικές πηγές δίνουν ένα προβάδισμα στον κ. Θωμόπουλο λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στην εγχώρια αγορά ωστόσο σοβαρές είναι οι πιθανότητας και για τον κ. Τσιτσιράγκο που διαθέτει μεγάλη διεθνή εμπειρία και επιπλέον είναι ένα «φρέσκο» πρόσωπο.

Εν τω μεταξύ χθες το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς επέλεξε, όπως αναμένονταν, ως νέο πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου. Ο κ. Χαντζηνικολάου κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή ‘Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο. Ήταν ως πρόσφατα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ISDA και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε ότι αφορά την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί ολιγοήμερη παράταση και πηγές της Πειραιώς εκφράζουν την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί κοινής αποδοχής λύση αποφεύγοντας πιο ακραίες λύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.