ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη τζιχαντιστής διακινητής προσφύγων

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας υποστηρίζει ότι εντόπισε μια σαφή σχέση μεταξύ των διακινητών ανθρώπων και των ακραίων ισλαμιστών, αφού συνέλαβε έναν Σύρο ο οποίος έφτασε στην Ιταλία επιβαίνοντας σε ένα σκάφος με πρόσφυγες αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις αρχές, είναι μέλος του Μετώπου αλ Νόσρα.
prosfiges

Οι πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες πυροδότησαν μια ευρεία συζήτηση για το πώς μπορούν να χειριστούν οι Ευρωπαίοι το κύμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και των άλλων μεταναστών που προκλήθηκε από τους εμφύλιους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

"Η σημερινή επιχείρηση είναι μία από τις ελάχιστες έρευνες που διαπιστώνουν μια άμεση σχέση μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν τη διακίνηση μεταναστών και των μελών ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων" αναφέρεται σε μια ανακοίνωση των ιταλικών αρχών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο ύποπτος έφτασε στις ακτές της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, τον Σεπτέμβριο του 2014. Παλαιότερα είχε τεθεί υπό κράτηση με την υποψία ότι βοηθούσε στη διακίνηση των μεταναστών. Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία, από την έρευνα που διεξήχθη αμέσως μετά την άφιξή του στην Ιταλία αποκαλύφθηκε ότι ευθυνόταν για την οργάνωση του διάπλου της Μεσογείου.

Η έρευνα συνεχίστηκε και από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων –όπως βίντεο και φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνό του και σε έναν φορητό υπολογιστή– αλλά και από την ανάκριση του ίδιου του υπόπτου διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος του Μετώπου αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.