ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ με 15%

Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η διαφορά στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου εκτοξεύτηκε στο 15%, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 30% έναντι 15% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30% (28,5% τον Οκτώβριο) καταγράφοντας προβάδισμα 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15% (16%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (4,5%), η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3% αντίστοιχα (2% και 3%), το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% (1,5% και 2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% (2%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1% (1,5%).

Στο 19% η αδιευκρίνιστη ψήφος (20,5%), άλλο κόμμα επιλέγει το 6,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι  12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 20,5% ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος όμως είναι με 39% ο «Κανένας.

Το 87% των πολιτών εκτιμά πως τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση ενώ το  89% δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τον σκοτίζει το σκότος των Δ/μοσκ.; Όχι. Και δεν φεύγει. Και γιατί; Είναι κακός; Ο άλλος θά κάμει τίποτα πού μπορούσε να κάνει και δεν έκανε αυτός;

  2. Mνήμων 11:18 08/11/2016

    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ , ΣΤΟΥΣ ‘’ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΕΝΤΕΣ» του ΒΡ’’89’’

    ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Εάν δείτε το διάγραμμα του χρέους θα παρατηρήσετε ότι η καμπύλη αύξησης του λόγου χρέος/ΑΕΠ συνεχίζει ανοδικά με το ρυθμό που είχε αποκτήσει από την εποχή Ανδρέα και από 67% φθάνει το 110% στα τρία χρόνια του.
    Αλλάζουν μόνο οι αποδέκτες του δημοσίου χρέους : επί Ανδρέα ήταν οι διοριζόμενοι υπάλληλοι και άλλοι μικρομεσαίοι καταχραστές
    ενώ επί Μητσοτάκη είναι οι ονομασθέντες «ραντιέρηδες» δηλαδή επενδυτές μεγάλοι και μικροί που αγοράζουν ομόλογα Δημοσίου με επιτόκιο 25% και διπλασιάζουν το κεφάλαιό τους σε τρία χρόνια κοιμώμενοι.
    Δηλαδή οι τράπεζες χορηγούσαν ΑΦΕΙΔΩΣ δάνεια (με εντολή άνωθεν) στους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ και αυτοί αγόραζαν ομόλογα με 25% επιτόκιο. Έτσι ,όλοι σχεδόν οι ΒΡΩΜΙΚΟΙ (89) ενιάρηδες πλουτήσαν χωρίς ποτέ να πληρώσουν ούτε μία δραχμή φόρο αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δηλώθηκαν.
    Σήμερα, τα πολλά σπίτια και οι καταθέσεις των ιδίων ή των κληρονόμων, αποκαλύπτουν πόσο ΒΡΩΜΙΚΟ ήταν το ΘΛΙΒΕΡΟ (89) !!!
    Τα εξωφρενικά επιτόκια προκαλούν την αντίδραση Εβερτ-Κανελλόπουλου-Δήμα αλλά και Σαμαρά και οι δογματικοί νεοφιλελεύθεροι και μητσοτακικοί συσκοτίζουν το θέμα μιλώντας για εχθρούς των ιδιωτικοποιήσεων ενώ η κριτική των παραπάνω είναι ότι το χρέος καλπάζει λόγω των υψηλών επιτοκίων και της απουσίας επενδύσεων αφού είναι τρελός όποιος επενδύει σε μία χώρα που μπορεί να πάρει 25% κέρδος απλώς αγοράζοντας ομόλογα.
    ΥΓ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

  3. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ , ΔΥΟ ‘’ΟΨΕΙΣ’’ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
    ΝΕΟ ΒΡΟΜΙΚΟ 89 ΚΑΙ ΟΙ …‘’ΥΠΟ-ΧΡΕΟΙ’’

    Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, εμείς οι νεότεροι, γιατί η αριστερά κάνει «πλάτες» στη Δεξιά και σε αντάλλαγμα η δεξιά ‘’εγκρίνει’’ τις προδοτικές της …αριστεράς

    Το »βρόμικο 89» όμως ήταν η αφορμή να ‘’μάθουμε’’ πως ο Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το ΚΚΕ.

    Πως ο Φλωράκης και ο Μητσοτάκης ήταν ‘’κολλητοί’’ και ‘’αδελφοποιητοί ‘’ με τον αντάρτη Γιάννη Βούλτεψη, στο γραφείο του αποστάτη –προδότη πρωθυπουργού.

    Η συγκυβέρνηση του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ’’ 89 ανανέωσε και επανένωσε τα παραπολιτικά καθάρματα της ‘’άτυχης’’ πατρίδας μας
    Έτσι η πρώτη ‘’απόδοση φόρου τιμής» ήταν η σκευωρία με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.

    *Διαβάστε να μάθετε ποια είναι μερικά από τα «ανταλλάγματα» που απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ οι εθνικοί μειοδότες της κόκκινης φονικής μηχανής . Έτσι το κράτος της δεξιάς προσέλαβε χιλιάδες «κόκκινα» νήπια των 10 και 12 ετών ως …αντιστασιακούς !!!
    Σήμερα ήταν η σειρά του Τσίπρα να »τιμήσει» τις συμφωνίες με την δεξιά.
    Πάντα, κάθε σχεδόν ηγεσία της αριστεράς, θα αποδείξει με κάθε τρόπο και σχεδόν αδιάντροπα, τη σχέση αίματος που τη συνδέει με τη δεξιά.

    *Η κατάληψη της προεδρίας από τη δεξιά και ειδικά από τον Παυλόπουλο αποτελεί νέο ‘’ράπισμα’’ στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά.

    *Υπάρχει ο ένας, επειδή υπάρχει και ο άλλος.

    *Σήμερα ο Παυλόπουλος, χθές η ανατροπή Παπανδρέου, προχθές κάτι άλλο.

    »Βρώμικο 89» ανταμοιβή…ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!!!!!

    *154.000.000 σε «αντιστασιακούς» σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή…
    (πίνακες με ανήλικους «ήρωες» της Εθνικής Αντίστασης)..70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης.

    *Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.
    Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους «αγωνιστές» κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο
    άρα τα υπόλοιπα , περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .

    *Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.

    Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων «αντιστασιακών», δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες «αντιστασιακοί» ,κατά την διάρκεια της κατοχής, ήταν …νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών…
    ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ πατριώτες της αριστεράς?
    και δεν το γράφουμε μόνο εμείς!

    Άδωνις Γεωργιάδης…ο Σαμαράς έδωσε σύνταξη στους Κομμουνιστές!..
    ========================================================
    http://citypress-gr.blogspot.com/2

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.