ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαία η γραμμή των βουλευτών για τα εργασιακά

Με αντικείμενο τον απολογισμό της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου και τον προγραμματισμό της τωρινής, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και έλαβαν τον λόγο 42 βουλευτές, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου και προτάσεις για τη βελτίωση ζητημάτων της ΚΟ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «πάγια επιδίωξη μας είναι η καλύτερη συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων του κόμματος, της ΚΟ και της κυβέρνησης». Σημείωναν επίσης ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό υπάρχει πλέον ειδικό υπουργικό χαρτοφυλάκιο για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και τοπικών προβλημάτων ανά Περιφέρεια.

Στη συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα ο Νίκος Ξυδάκης στη θέση του δεύτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος στον ανασχηματισμό ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Χρήστος Μαντάς και τρίτη η Φωτεινή Βάκη. Η ΚΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή περίοδο για τον Προϋπολογισμό.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι βρισκόμαστε σε μια σημαντική πολιτική φάση όπου η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση του χρονοδιαγράμματος, και στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τα εργασιακά, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η στάση των βουλευτών είναι ενιαία και δεν υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ βουλευτών. Υπογράμμισαν δε, πως στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις θέσεις του ILO.

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ, οι ίδιες πηγές σχολίασαν ότι τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση την αντιμετωπίζουν θεσμικά, παρακολουθούν τις αλλαγές στο σχήμα της, όπως εξάλλου και των υπόλοιπων κομμάτων, και πως με αυτή την έννοια εξετάζουν αν οι οποιεσδήποτε προσαρμογές μπορεί να συμβάλουν στον δημοκρατικό διάλογο και με επιχειρήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.