ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουριές: Δεν αλλάζει η θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη μεταλλουργία

Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου», τονίζουν Σ. Φάμελλος και Γ. Σταθάκης
ellinikos-xrusos-skouries-eldorado-gold

Η είδηση για την έγκριση τεχνικής μελέτης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές που υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης σχετικά με το τροποποιητικό προσάρτημα της τεχνικής μελέτης που είχε αιτηθεί η Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές προκάλεσε ανησυχίες στους κατοίκους της Χαλκιδικής σε σχέση με μια πιθανή ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη αλλά και ενθουσιασμό σε φιλικά προς την εταιρεία ΜΜΕ. Με δήλωσή του stokokkino.gr ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμμελος τονίζει ότι η απόφαση του ΥΠΕΝ για την μεταλλουργία και την μη εφαρμοσιμότητα της μεθόδου (απόφαση «Σκουρλέτη») στην Ολυμπιάδα ούτε τροποποιείται ούτε ακυρώνεται και ότι το Υπουργείο δεν έχει αλλάξει θέση σε σχέση με την επένδυση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (αναλυτικά παρακάτω οι διευκρινίσεις του Γ. Σταθάκη).

Συγκεκριμένα δηλώνει ότι η έγκριση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 15 Νοεμβρίου αφορά τροποποίηση υπάρχουσας μελέτης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές και όχι μια νέα έγκριση για μια νέα τεχνική μελέτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.